L'associació Dret a Morir Dignament porta a Sant Cugat la seva lluita per legalitzar l'eutanàsia


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Localpres

La presentació ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Localpres

L'associació Dret a Morir Dignament (DMD) treballarà també des de Sant Cugat per fer realitat la legalització de l'eutanàsia i del suïcidi mèdicament assistit. L'entitat, vinculada a la ciutat arran del suport municipal derivat d'una moció aprovada l'octubre passat, s'ha presentat aquest dilluns en societat amb una trobada a la Casa de Cultura que ha tingut la presència d'unes 150 persones. L'acte també ha servit per posar de manifest la necessitat de normalitzar el dol a la societat i per reclamar més formació als professionals mèdics al respecte de l'acompanyament al final de la vida.

La DMD va fundar-se el 1984 amb l'objectiu de garantir la mort digna de les persones i de vetllar pels drets dels pacients. Més de 30 anys després, l'entitat segueix batallant; ara, per legalitzar l'eutanàsia. Ho ha explicat la presidenta de la delegació catalana de l'associació, Isabel Alonso.

Isabel Alonso

Volem canviar la llei i que es crei un observatori de la qualitat de la mort.


La trobada també ha tingut la intervenció de la infermera de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) Xusa Serra, experta en acompanyament a les malalties, dol i final de vida. Serra ha lamentat que sovint no es viu el dol de forma adequada, ja sigui perquè no es tracta sense tabús o bé perquè s'exclou col·lectius com els infants. La infermera ha aprofitat la intervenció per reclamar més sensibilitat als professionals de la salut.

Xusa Serra

Els metges estudien moltíssim, però ningú no els ensenya com cuidar d'una persona al final de la vida.


L'arribada a Sant Cugat de la DMD, que oferirà assessorament a tothom a la Casa de Cultura cada dilluns de dotze a dues del migdia, ve facilitada arran d'una moció al ple d'octubre. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Susanna Pellicer, s'ha mostrat confiada que l'entitat arrelarà a la ciutat.

Susanna Pellicer

Crec que la DMD vol influir a la societat i a les escoles. Sant Cugat és una ciutat molt jove i els joves tenen dret a saber sobre tot això.


A l'acte també han assistit els regidors de la CUP-PC, Lourdes Llorente; d'ERC-MES, Èric Gómez i d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana.

Compromís de l'HUGC
L'HUGC disposa d'una unitat d'infermeria referent en acompanyament educatiu a les malalties, final de vida i dol. Es tracta d'un departament que promou el dol saludable de les famílies i que ofereix xerrades a centres educatius per treballar aquest camp.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.