El GESC comença a caminar amb el projecte 'Les Herbes de la Rural de Collserola'


  • Comparteix:

La signatura de l'acord ha tingut lloc a Cal Temerari

La signatura de l'acord ha tingut lloc a Cal Temerari

El Grup d'Estalvi local de Sant Cugat (GESC), recentment constituït, finançarà amb 1.500 euros el projecte de producció agroecològica 'Les Herbes de la Rural de Collserola'. És el primer projecte escollit per l'associació, una iniciativa pionera al país on un grup de gent aporta petites quantitats de diners per finançar amb un interès baix i assessorar projectes de proximitat i amb impacte social, a més de proporcionarlos un 'acompanyament actiu'.

El projecte escollit està focalitzat en la producció i el conreu d'herbes aromàtiques, medicinals i culinàries a la zona de Can Salat, a la Rierada de Molins de Rei, a Collserola. 'Les Herbes de Collserola' és un projecte va néixer l'any passat i està adscrit a 'La Rural', una associació de productors i consumidors agrícoles principalment als camps de Valldoreix. A més del projecte agrícola, la zona de Can Salat acollirà també un nou apiari d'abelles. Un dels responsables del projecte, Víctor de Castro, explica que des de 'La Rural' volien apostar per plantes diferents per tenir més varietat de productes.

Víctor de Castro

La idea era fer un tipus de plantes diferent juntament amb les abelles i d'aquesta manera poder abastir una major quantitat de productes. La Rural estem en un procés d'expansió per consolidar la part social del projecte.


La membre del GESC Marta Padrós ha explicat que ja han tornat a estalviar i estudiaran els nous projectes que els arribin per al seu finançament.

Marta Padrós

Estem a l'espera que s'aprovi l'associació, però ja comencem a operar de manera provisional. Ja estem estalviant per nous projectes i estudiant nous projectes que rebem per finançar-los.


Des del GESC han destacat la viabilitat econòmica i la solidesa del projecte, en una iniciativa ecològica que també vol potenciar el comerç de proximitat. Els interessats a enviar projectes susceptibles de ser finançats pel GESC poden enviar un correu electrònic a contacte@caltemerari.cat. L'associació, de fet, està oberta a tothom que hi vulgui participar activament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.