La PAS amenaça amb abandonar la taula de benestar animal si no canvia el seu funcionament


Temes relacionats

Es constitueix la Taula de Benestar Animal per protegir els animals i vetllar pels seus drets ( 8/jul/16)


  • Comparteix:

Logo de l'entitat / Foto: PAS

Logo de l'entitat / Foto: PAS

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) critica el funcionament de la taula de benestar animal, formada per grups polítics de l'Ajuntament, tècnics i entitats, i amenaça amb deixar-la si no canvia a un model 'més participatiu i més efectiu'. L'entitat animalista lamenta la poca freqüència de convocatòries que fa que s'acumulin els temes a tractar i sigui impossible abordar-los. A més, asseguren que la informació que exposa l'Ajuntament a les reunions sovint 'no s'ajusta a la realitat' i tampoc es dona peu a rebatre-la.

La portaveu de la PAS, Marta Guàrdia, explica els motius pels quals l'entitat va decidir aixecar-se en la darrera trobada de la taula celebrada aquest mes.

Marta Guàrdia

L'Ajuntament dona informacions que no s'ajusten a la realitat i a l'hora d'intentar participar no se'ns deixava fer una mica de debat perquè hi ha molts punts a tractar. Ja havíem parlat a l'entitat de mirar què fèiem si la cosa no canviava, i en aquesta última taula ens vam aixecar perquè no se'ns deixava parlar.


Guàrdia, però, ha assegurat que des de la PAS creuen que les intencions de l'Ajuntament són bones i que tenen la voluntat de redirigir la taula perquè 'pot ser una eina útil'.

Marta Guàrdia

No és que la PAS abandoni la taula de benestar animal, entre altres coses perquè es va crear impulsada per la PAS. Volem redirigir-la, s'ha d'arreglar.


Des de la PAS asseguren que hi ha temes 'bloquejats' que els porta l'advocada de l'entitat, com el cas d'un ramat d'ovelles abandonades a la zona de l'ermita de la Salut, del qual la PAS ja ha avisat tant a l'Ajuntament com a l'EMD de Valldoreix. Guàrdia assegura que el consistori dona el tema 'per tancat' mentre 'segueixen havent-hi ovelles que moren' en aquest entorn.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.