L'HGC esdevé centre de referència en l'estudi dels efectes de l'esport en persones sotmeses a trasplantaments


  • Comparteix:

Des de fa un any, fan el seguiment de 19 esportistes de l'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats

Des de fa un any, fan el seguiment de 19 esportistes de l'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats

L'Hospital General de Catalunya està realitzant un programa pilot per controlar l'esport de persones amb trasplantaments de ronyó, fetge o cor. Des de fa un any fa el seguiment de 19 esportistes de l'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats, i ja s'ha convertit en un centre de referència per tot l'Estat.

L'Hospital General avalua i fa un seguiment dels esportistes mitjançant ergometries pulmonars. Les exploracions es fan a la Unitat de Medicina de l'Esport i permeten valorar el potencial aeròbic, detectar les possibles alteracions cardiorespiratòries o metabòliques i fer programes individividualitzats d'entrenament físic. Ho explica el Doctor Eduard Garrido, director del programa.

Eduard Garrido

Fem proves d'esforç per mesurar la capacitat de la persona i detextar possibles alteracions perquè l'esport no sigui massa intens


L'equip de la unitat de medicina de l'esport ha comprovat que l'esport afavoreix la salut de les persones que s'han sotmès a un trasplantament, disminuint els efectes de la medicació. Ho ha explicat a Ràdio Sant Cugat la directora de L'Associació Esportiva Catalana de Trasplantats.

Erminia Coloma

L'esport afavoreix la salut de les persones trasplantades i disminueix els efectes nocius de la medicació


L'associació Esportiva Catalana de Trasplantats té com a objectiu fomentar i desenvolupar la pràctica continuada de l'activitat esportiva de les persones trasplantades per tal d'augmentar la qualitat de vida gràcies a l'exercici físic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.