La vespa asiàtica arriba a la trama urbana de Sant Cugat

Després de detectar-se al Parc Natural de Collserola, ara se l'ha vist al carrer de les Violetes


Temes relacionats

El primer rusc de vespa asiàtica a Collserola es detecta a Valldoreix (31/jul/18)


  • Comparteix:

S'ha localitzat aquest exemplar aquest dilluns a una casa del carrer de Violetes

S'ha localitzat aquest exemplar aquest dilluns a una casa del carrer de Violetes

La vespa asiàtica ja s'ha vist a la trama urbana de Sant Cugat, concretament al carrer de les Violetes de Valldoreix. Un veí ha detectat aquest dilluns l'insecte a casa seva i Agents Rurals de la Generalitat ha confirmat que es tracta de l'espècie exòtica localitzada fa una setmana al Parc Natural de Collserola, també a Valldoreix.

Les picades de la vespa asiàtica són molt doloroses i, fins i tot, perilloses per aquells que puguin ser al·lèrgics. Per això es demana a la població que en cas de picada es truqui al 061. Tot i això, l'inspector en cap d'Agents Rurals, Josep Antoni Mur, ha assegurat a Cugat.cat que l'espècie 'ha vingut per quedar-se' i que no suposa 'més perill' per a les persones que qualsevol altre tipus de vespa autòctona.

Josep Antoni Mur

Malauradament, la presència de la vespa velutina l'haurem d'assumir, ha vingut per quedar-se. Haurem d'aprendre a conviure amb aquest animal, que no representa més perill que qualsevol altre tipus de vespa autòctona i s'han de guardar les mateixes precaucions.


En cas de detectar un niu de vespa asiàtica cal posar-se en contacte amb el Cos d'Agents Rurals, al telèfon 93 561 70 00 o al correu acapsal.dma@gencat.cat, on es poden enviar fotografies del niu en qüestió.

Consulta aquí tota la informació d'Agents Rurals sobre l'insecte.

Com és la vespa asiàtica
La vespa asiàtica presenta un aspecte més fosc en comparació a les vespes autòctones del nostre país. La varietat 'nigrithorax', que és la que ha arribat a Catalunya, té el tòrax negre envellutat i segments abdominals de color castany ribetejat amb una fina franja groga. El quart segment de l'abdomen és quasi en la seva totalitat de color groc-taronja. El cap és negre, la cara groc-ataronjada i les potes castanyes al final. La seva mida oscil·la entre els 17 i 32 mm de llargària.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.