Socialització i digitalització, claus en la caiguda de vendes de llibres de text


Temes relacionats

Sant Cugat donarà la benvinguda al curs escolar amb 20.695 alumnes i l'estrena del nou Leonardo da Vinci ( 5/set/18)


  • Comparteix:

Els llibreters de Sant Cugat, a pocs dies de l'inici del curs escolar, apunten que la venda de llibres de text ha caigut a causa de la seva reutilització i del creixement de les llicències digitals, que porten els continguts als ordinadors i a les tauletes electròniques. Les llibreries consultades per Cugat.cat xifren aquesta caiguda de vendes entre un 20% i 30% menys respecte als cursos anteriors.

Sovint són les AMPA les encarregades de gestionar que els llibres usats passin a les mans dels nous alumnes, però cada vegada és més habitual que aquests intercanvis es posin en marxa a través d'aplicacions i portals web. Amb tot plegat, els llibreters noten una caiguda a les vendes. Ho explica el llibreter d'Alexandria Llibres David Oliva.

David Oliva

El que ens ha fet baixar les vendes són els sistemes de reciclatge dels instituts.


El preu elevat del material curricular fa que moltes famílies busquin alternatives per estalviar. El llibreter del Celler de Llibres Pablo Giménez dóna el seu punt de vista sobre la caiguda en vendes.

Pablo Giménez

La socialització de llibres és normal perquè són caríssims. D'altra banda, cada vegada s'utilitza més el llibre electrònic.


El curs escolar comença dimecres vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.