Les papereries de Sant Cugat preveuen un repunt de les vendes amb la tornada a l'escola


Temes relacionats

El cost mitjà de la tornada a l'escola creixerà enguany un 1% fins als 211 euros per infant ( 9/set/18)

Socialització i digitalització, claus en la caiguda de vendes de llibres de text ( 7/set/18)


  • Comparteix:

Les papereries de Sant Cugat es preparen per la tornada a l'escola dels infants de la ciutat. Tot i tractar-se d'un període on el sector nota un repunt de les vendes, consideren que el pressupost de les famílies és cada cop més ajustat i que internet i les grans superfícies són grans competidors.

La propietària del quiosc Garlop (carrer de l'Abat Armengol, 18), Isabel García, explica que no pot fer front als preus que les grans superfícies posen als productes de papereria.

Isabel García

Hi ha molta competència, la gent se'n và a les grans superfícies a comprar de tot i nosaltres no podem competir amb els preus que ells tenen. A veure si s'anima de cara la setmana vinent que es donaran les llistes del material que es necessita i els llibres per forrar però, de moment, la cosa està bastant parada.


El botiguer de Calipage (avinguda de Lluís Companys, 20), Xavier Delgado, afirma també que la despesa de les famílies és molt menor tot i ser la tornada a l'escola una de les millors èpoques per fer calaix.

Xavier Delgado

Per mi és el mes més important de l'any, pràcticament. Durant l'any les vendes són molt estables però en aquest moment es disparen, malgrat que tampoc pots dir que pots viure d'aquesta temporada.


Els comerciants confien que aquesta setmana s'animin les vendes, ja que les famílies disposaran de la llista del material escolar que necessiten.

El cost de la tornada a l'escola
Les famílies gastaran de mitjana 211 euros en tot el necessari perquè els seus fills comencin el curs. El material escolar, els llibres i la roba es mengen la part més gran del pressupost familiar a Catalunya, segons l'Observatori Cetelem Estacional 2018. El 53,7% gastaran el mateix que l'any passat, mentre que el 29,1 espera deixar-s'hi més diners i el 17,2, menys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.