Sant Cugat registra per primera vegada una pèrdua d'habitants cap a la resta de Catalunya

La ciutat no havia tingut mai un saldo migratori intern negatiu des que l'Idescat recull les dades, l'any 1988


  • Comparteix:

Sant Cugat manté el creixement total tot i perdre ciutadans cap a la resta de Catalunya

Sant Cugat manté el creixement total tot i perdre ciutadans cap a la resta de Catalunya

Sant Cugat té un saldo migratori negatiu cap a la resta de Catalunya per primera vegada i és la quarta ciutat de Catalunya amb el registre de desplaçaments interiors, 341, més baix darrere de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i l'Hospitalet de Llobregat. És la primera vegada que es registren dades negatives en aquesta estadística, que mesura el nombre d'altes i baixes del padró entre ciutats catalanes des que l'Idescat la va començar a recollir l'any 1988.

La pèrdua d'habitants cap a altres municipis catalans es compensa amb l'arribada de nous santcugatencs provinents de la resta de l'Estat i, sobretot, de l'estranger, que converteixen en positiu el saldo migratori general durant el 2017. La ciutat contradiu la tendència general catalana, on augmenta un 2,8% la població, i dobla la segona ciutat que més ciutadans perd en aquesta estadística de la comarca, Cerdanyola.

La majoria d'emigracions, al mateix Vallès Occidental
La comarca té el saldo migratori més alt amb la ciutat, 484 ciutadans més van a viure a altres municipis de la comarca que no al revés. En canvi, amb la resta de la província és positiu, de 167 nous habitants. Pel que fa a Catalunya han marxat 34 ciutadans més dels que han vingut, mentre que amb l'estat el saldo és de 37 ciutadans.

A Catalunya es van registrar el 2017 un total de 236.694 canvis de residència entre municipis, xifra que representa un increment del 2,8% respecte al 2016 i un canvi de tendència en l'evolució de les migracions internes, ja que des del 2010 no es produïa un augment en el nombre de moviments dins el territori català, segons dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). El saldo migratori total per a Catalunya el 2017 va ser de 61.512 entrades netes, com a resultat de l'aportació de la migració procedent de la resta de l'estat espanyol, amb 4.216, i de l'estranger, amb 57.296.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.