Teatre inclusiu per jutjar el Carnestoltes

L'escola Turó de Can Mates i Catalònia Fundació Creactiva s'han unit per preparar conjuntament una obra de teatre


  • Comparteix:

Una cinquantena d'alumnes de 6è de l'escola Turó de Can Mates i una desena d'usuaris de Catalònia Fundació Creactiva jutjaran el Carnestoltes a partir del març en una obra de teatre inclusiva i creada a partir de la feina als assajos. Uns assajos que no només serveixen per preparar l'obra, sinó també per perdre la vergonya, conèixer-se a un mateix i relacionar-se d'una manera diferent.

La mestra de l'escola Sandra Casat explica que la idea de col·laboració va sorgir 'per casualitat' i que 'no es podia deixar escapar'. L'obra, la creen a l'escola cada any 'de zero' i surt, per tant, una peça diferent en funció dels alumnes, sempre a partir del judici al rei Carnestoltes. De fet, cadascún de la seixantena d'actors i actrius han creat i anat modelant el seu personatge en una experiència en què el teatre només és una excusa, ja que els aporta treball de memorització, ser creatiu, deixar la vergonya fora, relacionar-se, etcètera. Ho ha explicat la coordinadora de l'àrea d'art i creativitat de Catalònia Fundació Creactiva, Marta Cuscó.

Alumnes i usuaris de la fundació també defineixen l'experiència com a 'bonica', 'xula' i 'estimulant'. La Maria Planas i l'Èric Carné, alumnes de 6è, destaquen que ells mateixos han pogut crear els personatges, mentre que els participants de la fundació posen en valor la part lúdica i relacional.

L'estrena serà el 6 de març a la mateixa escola, i el dos dies següents repetiran a la seu de la fundació, a Cerdanyola.






Sandra Casat i Marta Cuscó

Cada any és diferent, és nova. Sempre és el mateix argument, en què jutgem el rei Carnestoltes, però cada any surt una història diferent en funció dels alumnes, ho fem de zero. / Els aporta escoltar una altra persona, haver de pensar, memoritzar, ser creatiu, deixar fora les emocions i la vergonya, relacionar-se, tocar-se... El teatre és l'excusa perfecte i ells no s'adonen de què fan realment.

Àlex Verdiell, Fatima El Fassi i José Luis Bruno

Per nosaltres és una experiència molt xula perquè ens ajuda a treure la vergonya, expressar el que sentim, a improvisar, a fer expressió corporal i verbal. / És molt bonic i alegre, ells s'ho passen molt bé amb nosaltres i nosaltres molt bé amb ells. / El meu paper el faig molt bé i tots els nens també. Estem preparats i sortirà molt bé.

Maria Planas i Èric Carné

Jo, com a Vella Quaresma, crec que està anant molt bé i és una experiència molt xula perquè coneixes noves persones i està quedant super xulo. / Hem agafat nosaltres els personatges i ens agraden molt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.