El solar en desús del carrer d'Astúries de Mira-sol es destinarà temporalment al conreu

Un pagès se'n cuidarà mentre no s'executi el futur planejament de Can Cabassa


Temes relacionats

Comença a caminar el projecte de naturalització i d'integració urbana del torrent de Can Cabassa (19/feb/17)

Mira-sol redefinirà amb els veïns el PMU de Can Cabassa i el complex esportiu ( 3/des/15)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, i els tinents d'alcalde Cristina Paraira i Joan Puigdomènech han visitat el solar / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, i els tinents d'alcalde Cristina Paraira i Joan Puigdomènech han visitat el solar / Foto: Localpres

El solar en desús situat al carrer d'Astúries de Mira-sol, entre Arnau de Vilanova i Josep Trueta, es destinarà temporalment al conreu. Ho ha decidit l'Ajuntament per respondre a les demandes dels veïns d'arranjar l'espai on actualment s'han registrat problemes de brutícia, soroll i incivisme. El consistori ha arribat a un acord amb els propietaris del terreny perquè un pagès se'n cuidi. Aquesta situació es mantindrà mentre no s'executi el futur planejament de Can Cabassa, que preveu construir 120 habitatges públics, un gran parc i un equipament.

L'aparcament que hi ha actualment al solar es mantindrà a l'espera que el consistori el traslladi a un altre espai entre l'AP7 i el carrer de Pedró i Pons, al costat de l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC). Es tracta d'un terreny privat i per això el consistori mira de negociar amb els propietaris un acord de cessió. En cas de no assolir-lo, l'espai actual destinat a aparcament també es destinarà al conreu.

Aquest anunci s'ha fet en el marc d'una visita de l'alcaldessa al districte, en què també s'ha comunicat l'evolució d'alguns projectes i novetats com que la Masia de Can Cabassa acollirà una residència d'estudiants. Un desig dels propietaris de la casa que, a canvi, cediran la zona verda que hi ha a tocar de la masia per destinar-la a ús públic, tal com demanda des de fa temps l'Ajuntament.

Altres projectes al districte
  • Les obres de naturalització de la riera en el tram entre el passeig del Nard i el carrer de Pompeu Fabra començaran en els propers mesos. Pel que fa al tram entre el torrent d'en Xoriguer fins a les pistes de Mas Gener s'estan tramitant les expropiacions i es preveu licitar les obres durant el segon semestre de 2019.

  • El ministeri de Foment presentarà ens els propers dies una proposta de mesures correctores per reduir el el soroll de l'AP-7 al seu pas per Mas Gener. Representants del ministeri tenen previst venir a Sant Cugat per reunir-se amb el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Joan Puigdomènech, i explicar-li el projecte que ha treballat l'empresa Bach Técnica.

  • Les obres de la coberta de la pista esportiva de Mas Gener. començaran abans que acabi l'any. L'objectiu és fer una coberta metàl·lica semicircular i de planxa ondulada que potenciarà l'ús de l'espai tant per activitats esportives com veïnals.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.