Una empresa santcugatenca crea un escape room portàtil contra el bullying

Cripthos ha dissenyat un joc per treballar l'assetjament escolar als centres educatius


  • Comparteix:

Els alumnes treballen el bullying a través del joc / Foto: cedida

Els alumnes treballen el bullying a través del joc / Foto: cedida

L'empresa santcugatenca Cripthos ha dissenyat un escape room portàtil per combatre l'assetjament escolar. Amb el nom 'Stop Bullying Escape Room', el joc s'adreça a infants d'edats compreses entre els sis i els 12 anys. La durada és d'uns 15 minuts i es pot jugar amb un màxim de 30 infants. 'Stop Bullying' introdueix els infants a la història d'en Miko, un nen que pateix assetjament a l'escola. Els alumnes hauran d'ajudar-lo a trobar la seva gorra a través de proves de lògica. Ara per ara el joc s'ha provat en dues escoles de Rubí 'amb una gran resposta per part dels professors i els alumnes', ha explicat el director i un dels creadors de l'escape room, Andreu Recasens.

Cripthos és una empresa especialitzada en la creació d'escape rooms portàtils. 'Un client ens va demanar un joc a mida per a unes jornades contra el bullying. A partir d'aquí ens vam adonar que el projecte tenia molt potencial', ha recordat Recasens. Per al disseny del joc, la companyia ha rebut l'assessorament de psicòlegs, pedagogs i professors.

La peculiaritat d''Stop Bullying' és que es pot portar a qualsevol espai de l'escola -sempre que tingui un mínim de 4x4 metres-. A través d'uns plafons, els alumnes han de resoldre entre cinc i vuit proves -depenent l'edat dels alumnes-. Mentrestant, els infants treballen aspectes relacionats amb l'empatia, el respecte, coneixen quins actors intervenen en l'assetjament i com combatre'l. Dos dinamitzadors orienten els nens mentre es desenvolupa la sessió.

Els enigmes varien la seva dificultat en funció de l'edat dels nens. 'Als més grans, a més, els fem una xerrada sobre ciber bullying', ha aclarit el santcugatenc. L'empresa facilita una guia docent per treballar l'assetjament escolar a través de les proves.




Andreu Recasens

El joc ha agradat molt. Els professors ens han donat alguns consells per a millorar-lo. Els nens surten encantats i els professors creuen que és una molt bona manera de treballar aquest problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.