Neixen dos nous batxillerats artístics per 'donar sortida al talent' de Sant Cugat

CreaNova i Fusió presenten conjuntament un batxillerat d'arts escèniques i un altre de música


  • Comparteix:

Donar sortida al talent santcugatenc i 'omplir el buit' que hi ha en formació artística. Amb aquesta premisa s'uneixen el Col·legi CreaNova i l'Escola Fusió, que a partir del curs que ve posaran en marxa dos nous batxillerats al municipi: un d'arts escèniques i un de musical. Dos plans formatius 'innovadors' i en què cada centre hi aportarà la seva experiència i els seus professionals. En el batxillerat escènic, les assignatures tocaran disciplines diverses com la dansa moderna i contemporània, a banda de la clàssica. En el musical, les assignatures aniran des del llenguatge i la pràctica musical a l'anàlisi i a la informàtica. Tot plegat en una oferta que vol ser vivencial i promoure un aprenentatge 'totalment pràctic' i que aquest dilluns s'ha presentat en societat al Teatre de Mira-sol.

'Volem impulsar la filosofia 'learning by doing', ha destacat la directora del Col·legi CreaNova, Olga Arnedo. Una metodologia que també comparteixen des de l'Escola Fusió. Una de les seves codirectores, Gemma Navarra, ha destacat que el centre té prop de 50 anys d'experiència en formació musical i una orquestra simfònica única al municipi que ara també posaran al servei dels nous batxillerats.

Dos batxillerats que també tocaran el cinema i la literatura, i que no deixaran de banda assignatures troncals com les llengües i la història. Les classes es faran entre els dos espais i les impartiran tant docents del centre escolar com del musical. Entre els professors, hi haurà especialistes en disciplines com producció musical, que capitanejarà el professor Jordi Dalmau, o la dansa, amb la professora Laura García, entre d'altres.

Tot plegat es tracta d'un 'repte' que des de feia temps tenien en ment des de l'Escola Fusió i al qual CreaNova hi ha sumat els seus esforços. 'Sant Cugat és una ciutat que democratiza les arts i apropa la cultura', ha destacat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha agraït l'empenta dels dos centres.

L'acte de presentació ha comptat amb una actuació de música i dansa dels alumnes de l'escola de l'avinguda de Gràcia, i amb una interpretació en directe d'un tema de Chick Corea acompanyat d'una solista de dansa moderna, entre d'altres.






Olga Arnedo

L'objectiu és omplir el buit que sentim que hi havia a Sant Cugat en aquestes disciplines. Tenim molt talent a la ciutat i hi hem de donar sortida.

Gemma Navarra

Sí que hi ha centres a la ciutat que fan aquest tipus de batxillerat, però no inclouen la dansa.

Carmela Fortuny

Una bona notícia que sigui un treball conjunt entre una escola com Fusió, que aviat farà 50 anys, i el col·legi CreaNova, que en fa cinc que és a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.