L'Arxiu Municipal, referent en gestió i preservació documental


Temes relacionats

Tres propostes per descobrir l'Arxiu Municipal ( 7/jun/19)


  • Comparteix:

L'Arxiu Municipal de Sant Cugat celebra aquest diumenge el Dia Internacional dels Arxius amb una jornada que vol conscienciar la ciutadania sobre la importància d'aquesta institució que garanteix la conservació i la preservació dels documents. El servei, que s'adreça principalment a la ciutadania, treballa perquè la memòria dels avantpassats i la documentació que es genera avui en dia, fins i tot a nivell particular, es pugui conservar i sigui accessible per a tothom. Les funcions de l'arxiu, però, no acaben aquí. La institució també és un servei de gestió documental que impulsa la gestió eficaç i eficient de l'Ajuntament, i s'ha convertit en una peça clau per a la preservació digital i la transparència.

El tècnic responsable de l'Arxiu Municipal, Francesc Giménez, ha posat en valor la figura de l'Arxiu com a difusor i preservador de patrimoni. Giménez també ha destacat que, en el conjunt d'arxius d'arreu del país, els arxius municipals són els més propers a la ciutadania. En aquest sentit, l'Arxiu Municipal s'obre a la ciutadania per acostar la seva tasca de conservació i divulgació amb tota una sèrie d'activitats.

L'Arxiu Municipal va iniciar la seva història com a servei de l'administració local a finals de 1987, amb documents que daten des del segle XII fins a l'actualitat. En total, l'organisme recull a dia d'avui més de 3.600 metres lineals de documentació.


Francesc Giménez

És molt important la figura de l'arxiu en la seva vessant de gestió documental i en la seva vessant de difussió de patrimoni. Els arxius municipals són els més propers al poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.