Treballadors de Catalònia Fundació Creactiva exigeixen la 'descongelació salarial'


  • Comparteix:

Els treballadors s'han concentrat davant l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Els treballadors s'han concentrat davant l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Un salari digne i un augment de personal. Aquestes són les principals exigències de la trentena de treballadores i treballadors dels centres d'atenció a persones diversitat funcional de Catalònia Fundació Creactiva que s'han concentrat aquest dijous davant l'ajuntament de Sant Cugat. El 2009, la davallada de les subvencions va provocar que la fundació decidís congelar els sous i incrementar la ràtio d'usuaris per treballador. Una dècada després, els Auxiliars Tècnics Educatius (ATE) es queixen de 'tenir el sou congelat des de fa 10 anys' i d'una falta de personal en els centres de la fundació. Davant d'aquesta situació, els treballadors tenen com a objectiu acordar un 'conveni digne'.

En aquest sentit, Mati Garcia, membre del comitè d'empresa i de la taula negociadora del conveni, assegura que l'increment de la ràtio ha ocasionat que, si cada treballador podria ocupar-se de quatre usuaris, hagi d'encarregar-se de set o vuit. Això provoca una disminució 'de la qualitat del servei'.

Els treballadors es tornaran a manifestar aquesta tarda, al mateix lloc, de quatre a sis de la tarda.

Catalònia Fundació Creactiva té 19 centres distribuïts per la demarcació de Barcelona, un d'aquests s'ubica a Valldoreix.


Mati Garcia

Hem decidit que prou, que ja no volem esperar més i per això aquesta lluita que tenim. Hem trigat 10 anys perquè hem estat esperant, esperant i esperant, però ja estem farts i volem fer-nos visibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.