Els vots en contra de CiU i PP tomben una moció a favor dels matrimonis i adopcions de parelles homosexuals


  • Comparteix:

La moció alternativa de CiU per condicionar aquest debat a un debat social a nivell de país tampoc no pot tirar endavant

La moció alternativa de CiU per condicionar aquest debat a un debat social a nivell de país tampoc no pot tirar endavant

El ple municipal ha rebutjat la moció presentada pel PSC sobre l'ampliació dels drets civils de matrimoni i adopció per part de parelles del mateix sexe, amb els 13 vots en contra de CiU i PP i els 12 vots a favor de PSC, ERC i ICV. Mentre que els 3 partits d'esquerres han defensat de la necessitat de regular aquestes qüestions, CiU ha considerat que aquestes són uns temes que requereixen un ampli debat social a nivell de país. El PP, de la seva banda, s'ha oposat frontalment a la proposta.

La moció presentada pel grup municipal socialista per donar suport a les reformes del codi civil i de la llei de família que estan impulsant el govern de l'Estat i la Generalitat per regular el matrimoni civil i les adopcions per part de persones del mateix sexe ha originat un fort debat al sí del ple municipal.

Des del PSC, la regidora Aintzane Conesa ha defensat la necessitat de reconèixer dues realitats que, segons ha dit, ja fa temps que existeixen al nostre país, per tal de garantir els drets i deures de les parelles i, sobretot, els drets dels menors.

Aintzane Conesa

Confiem plenament en els procediments d'adopció, allò que és millor per l'interés del menor només es pot determinar quan es proposa una adopció concreta.


Des d'ERC, el regidor Enric Tomàs també ha defensat la necessitat de regular una realitat existent, ja que en cas contrari, el menor està desprotegit i fins i tot pot tenir un pare o una mare del qual no s'hagi valorat la ideoneitat per poder adoptar.

Enric Tomàs

Si no regulem la llei que contempli això, el menor queda desprotegit legalment. En primer lloc,un dels seus pares no ha estat valorat per veure si és idoni per adoptar.


En el mateix sentit s'ha expressat el regidor d'ICV-EA, Xavier Boix, que ha recordat que avui dia ja hi ha un gran nombre d'infants que estan sent educats per persones o parelles homosexuals però sense una cobertura legal que reconegui la seva estructura familiar.

Xavier Boix

Actualment a Catalunya hi ha centenars de nens que estan sent educats en llars formades per parelles homosexuals, i cal analitzar les conseqüències que té per ells la falta de cobertura legal.


La postura dels 3 grups d'esquerres no ha estat compartida ni per CiU ni pel PP. Des de la federació nacionalista han defensat la necessitat de fer ampli debat social sobre aquests temes, tal i com s'ha fet en altres països. L'alcalde, a més, ha titllat la moció del PSC d'oportunista i ha lamentat que es frivolitzi amb qüestions tan importants. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Crec que és una moció oportunista i ho lamento perquè és un tema important i seriós i que requereix un debat previ i seriós i que en el nostre país encara no s'ha produït.


La postura més radical ha estat però la del PP, que s'ha oposat frontalment a la iniciativa. Per a la seva portaveu, Berta Rodríguez, cal respectar el principi constitucional pel qual un matrimoni està format per un home i una dona, i que aquests han de ser els dos referents que s'ofereixin als infants.

Berta Rodríguez

Ha de mantenir-se el principi constitucional de considerar el matrimoni com una realitat formada per un home i una dona, i és per això que ens oposem a l'adopció per part de parelles homosexuals.


La proposta del PSC s'ha acabat rebutjant amb els13 vots en contra de CiU i el PP, i amb 12 vots a favor de PSC, ERC i ICV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.