Els nous mòduls de La Mirada obligaran a traslladar el parc infantil del barri

L'associació de veïns manté la seva oposició a la decisió de l'Ajuntament i denuncia que es perdrà la zona d'esbarjo més utilitzada del barri


  • Comparteix:

L'Ajuntament es compromet a traslladar la zona d'esbarjo i el parc infantil on s'ubicaran els mòduls de l'escola La Mirada a una zona verda situada a 50 metres i a adequar l'espai amb una pista esportiva, mobiliari urbà i una millora de l'enjardinament. El consistori ha presentat la ubicació dels mòduls, que serà a l'esplanada davant el centre L'Olivera com ja va avançar aquest dimecres Cugat Mèdia, per donar continuïtat a l'escola de manera provisional fins que l'edifici definitiu no estigui construït. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha defensat la decisió final com una resposta a 'un greuge que els veïns han patit per una errada monumental' de l'anterior equip de govern.

Per altra banda, Ingla també ha explicat que, una vegada es va decidir la ubicació definitiva dels mòduls, es va convocar a l'Associació de Veïns de Volpelleres per traslladar-los la decisió i informar-los que es faran efectives les demandes històriques del barri que encara no han vist la llum. Així, el govern defensa que totes aquestes demandes i necessitats, com la pista multiesportiva i les zones verdes, es podran ubicar a l'espai davant els futurs mòduls de La Mirada.

En aquest sentit, el president de l'associació de veïns del barri, Alberto Valcarce, ha destacat que aquestes demandes ja haurien d'haver estat ateses, ja que estaven contemplades als pressupostos municipals de 2019 amb la reforma del Parc de la Guineu. Valcarce també ha apuntat que la zona verda que es perdrà és la 'més utilitzada pels nens del barri' i que la proposta de l'Ajuntament, més que compensar, evidencia que, si hi hagués hagut voluntat per part del consistori, la primera fase de la reforma del parc ja podria estar executada.

Després de la roda de premsa, que estava prevista a l'una de la tarda però finalment s'ha dut a terme a les onze del matí a l'espai on s'ubicaran els mòduls, alguns veïns s'han apropat per mostrar el seu rebuig a la decisió de l'Ajuntament. Precisament l'associació de veïns del barri havia convocat una mobilització a la mateixa hora que la roda de premsa per protestar contra la ubicació definitiva dels mòduls. Valcarce ha criticat el canvi d'hora i ha lamentat que el govern 'vingui al barri i no vulgui parlar amb els veïns'.

Mireia Ingla

Hem decidit amb la presidenta del consell de barri que tindran una reunió amb els veïns per presentar la nostra proposta de dissenyar com quedarà l'espai.

Alberto Valcarce

Aquesta proposta no compensa res i inclús ens ha molestat perquè evidencia que si l'Ajuntament té voluntat aquesta primera fase del Parc de la Guineu es podria haver executat el 2019.



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat