Visibilitzar 'la doble discriminació' que pateix la dona amb diversitat funcional

L'Oficina de Diversitat Funcional de l'Ajuntament de Sant Cugat ha organitzat la jornada 'Diversitat funcional i dona'


  • Comparteix:

Visibilitzar la doble discriminació que pateixen les dones amb diversitat funcional. Aquest és l'objectiu de la segona jornada organitzada per l'Oficina de Diversitat Funcional de l'Ajuntament, i que ha volgut reflexionar i sensibilitzar a la quarantena de treballadores municipals i ciutadania en general que hi ha assistit sobre les violències masclistes invisibilitzades que pateix aquest col·lectiu. Tot plegat amb una conferència de la professora associada de Filosofia del Dret a la UAB i investigadora del Grup Antígona Lorena Garrido.

Garrido ha recordat que les dones estan condicionades 'per molts factors' per les quals se les discrimina i que haurien de ser 'visibilitzades i considerades per fer polítiques públiques'. La intenció és oferir una mirada social 'més inclusiva, d'igualtat de drets, de llibertat i autonomia personal, d'autoestima, de normalització en l'accés als estudis i a la feina' perquè les dones puguin exercir les seves capacitats sense barreres. Des de l'Oficina de Diversitat Funcional, Pepe García també ha posat èmfasi en què, sovint, aquestes problemàtiques 'són amagades'.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Mireia Ingla, que també ha posat en valor aquestes iniciatives en el context del 8M, per posar sobre la taula 'la doble discriminació' que pateixen les dones amb diversitat funcional, ja sigui física o psíquica. L'objectiu, aplicar mesures i polítiques no tan assistencialistes, sinó perquè aquestes persones siguin autònomes i autosuficients i tinguin una igualtat de drets amb la resta.

Un reconeixement de la igualtat de condicions, posant el focus en les dificultats que pateixen les dones amb diversitat funcional, sovint invisibilitzades, per fer front als estereotips, la manca d'oportunitats i la violència de gènere i l'exclusió social.






Lorena Garrido

Les dones no solament se separen entre les que tenen diversitat funcional i les que no, sinó que hi ha moltes més situacions, escollides o no, que han de ser visibilitzades i considerades en l'elaboració de polítiques públiques.

Pepe García

La problemàtica amb què es troben moltes dones en el món laboral i en qualsevol espai i, en especial, la dona amb diversitat funcional, no és molt coneguda i moltes vegades està amagada.

Mireia Ingla

Patim les discriminacions pròpies com a dones, però en casos de diversitat funcional, la discriminació és doble. Val molt la pena fer actes d'aquest tipus que reconeguin aquesta situació per caminar cap a la igualtat i i reforçar que aquestes persones tinguin més autonomia, més llibertat i més capacitat d'arribar a tot arreu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.