El Govern engega un primer 'pla de xoc' pel coronavirus amb una línia de préstecs a Pimes

El telèfon 061 passarà a ser gratuït i hi haurà una moratòria del pagament de la taxa turística fins al setembre


  • Comparteix:

Imatge de la roda de premsa / Foto: ACN

Imatge de la roda de premsa / Foto: ACN

La Generalitat impulsarà una línia de préstecs de fins a 1.000 milions d'euros amb l'aval de l'Institut Català de Finances (ICF) i Avalis per ajudar a les petites i mitjanes empreses a fer front als problemes derivats de la crisi del coronavirus, garantint la liquiditat i el màxim de lloc de treballs. El govern català, a més, assumirà el 75% del risc dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries, segons ha explicat el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que ha detallat algunes de les mesures que inclou un 'primer pla de xoc' per reduir l'impacte econòmic d'aquesta crisi. A més, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que el telèfon d'atenció sanitària 061 serà gratuït; la Generalitat assumirà el seu cost mentre duri l'emergència.

El govern també ha aprovat una moratòria de l'abonament de la taxa turística fins al setembre, per reduir l'afectació negativa del coronavirus. A més, la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, han explicat que l'executiu insta les empreses a generar el permís per als treballadors que permeti la conciliació en aquest context, a més d'incentivar i afavorir el teletreball.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.