Una psicòloga santcugatenca, sòcia del Banc del Temps, ofereix acompanyament telefònic

Marga Ferrer proposa compartir xerrades a qui ho necessiti


  • Comparteix:

Marga Ferrer proposa compartir xerrades per telèfon / Foto: Lluís Llebot

Marga Ferrer proposa compartir xerrades per telèfon / Foto: Lluís Llebot

La psicòloga santcugatenca Marga Ferrer ha posat en marxa una iniciativa per fer més amè el confinament decretat per l'estat de l'arma i per contenir el contagi del coronavirus. Ferrer, a través del Banc del Temps, s'ofereix a realitzar acompanyament telefònic a les persones de Sant Cugat que ho necessitin. La psicòloga proposa compartir una xerrada per telèfon o a través d'una videotrucada. Per poder compartir una xerrada amb la psicòloga, s'ha d'enviar un correu electrònic a margaferrer.psic@gmail.com i ella es posarà en contacte amb els interessats.

La iniciativa pretén combatre la sensació de solitud de les persones, en especial de la gent gran, provocat pel confinament decretat per l'estat d'alarma. La psicòloga Marga Ferrer ha explicat a Cugat Mèdia que cada persona viu diferent aquesta mesura, ja que depèn de la situació en què es trobi. Per això remarca que entre les persones grans pot haver-hi 'més por' perquè són els col·lectius més vulnerables, així com poden sentir-se soles.

Ferrer també detalla que l'excés d'informació 'pot fer mal' als ànims de les persones, ja que últimament s'està 'escoltant el mateix' des de les autoritats sanitàries, els governs i els mitjans de comunicació. Davant aquesta situació, 'connectar amb altres coses' pot anar 'molt bé' i, per això, s'ha obert aquest canal perquè la ciutadania pugui conversar amb la psicòloga.

Davant l'ordre de confinament, entitats i particulars de Sant Cugat han engegat tota mena d'iniciatives perquè els ciutadans puguin fer activitats des de casa i per fer més amenes aquestes dues setmanes que es preveu que duri la mesura. Les propostes van des d'activitats artístiques, batucades des del balcó i misses 'online', entre moltes altres.

Més iniciatives
El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) també ha habilitat un telèfon d'assessorament psicològic que funciona de nou del matí a vuit del vespre, de dilluns a diumenge. Els professionals atendran la ciutadania que presenti malestar emocional provocat per la situació actual. Els interessats poden contactar al 659 584 988.


Marga Ferrer

Depèn de la situació de cadascú, però, si ens posem en el cas de les persones grans, hi ha més por perquè són més vulnerables i més solitud. L'excés d'informació també pot fer mal, estar tot el dia enganxat al mateix i escoltant el mateix. El que va molt bé és connectar amb altres coses i posar-se a veure què necessiten els del voltant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.