El coronavirus arreu del món de la mà de quatre santcugatencs

El magazín 'Sant Cugat a fons' ha conegut de prop la situació de Washington, Zurich i Dubai


  • Comparteix:

Cartell a una porta demanant aplaudiments pels sanitaris / Foto: Cedida per Xavier Ribot

Cartell a una porta demanant aplaudiments pels sanitaris / Foto: Cedida per Xavier Ribot

Com ho estan vivint els santcugatencs d'arreu del món? És el mateix confinament a Sant Cugat que a Dubai o a Washington? Quatre santcugatencs que treballen a l'estranger ho han explicat al magazín 'Sant Cugat a fons'. Els bitllets per venir a veure la família ja els han anul·lat i fins que no aixequin les restriccions als seus països no saben quan podran tornar a trepitjar terra santcugatenc. Això no vol dir que no els preocupi com estan les seves famílies a Sant Cugat i hi parlin dia sí i dia també.

ESCOLTA-HO

Les germanes Jaklitsch, l'Íngrid que treballa al Banc Mundial i la Vanessa que és corresponsal per Antena 3 i La Razón, viuen a Washington. Malgrat el president dels Estats Units, Donald Trump, al principi era molt incrèdul amb la malaltia, ara ja ha declarat emergència nacional. 850.000 milions de dòlars és la xifra amb què el president pretén combatre la crisi econòmica en un moment en què el país passa per un any electoral. El teletreball en moltes empreses ja ha començat i la gent està força conscienciada. Com la sanitat és privada, el president va anunciar que tant la prova com el possible tractament del coronavirus 'seria gratuït', però no les tenen totes que ho pugui arribar a complir.

També és privada la sanitat a Suïssa i funciona per franquícies. A Zuric, ho explica l'arquitecte santcugatenc Xavier Ribot, els ous i el paper de vàter va ser el primer que es va esgotar. Als supermercats els obliguen a netejar-se les mans amb gel desinfectant i els donen un número per saber quantes persones hi ha dins l'establiment. De moment, les mesures no són molt restrictives, a poc a poc van augmentant, però poder sortir al carrer la gent. 'Els suïssos si entenen la llei, la compleixen, si no la consideren justa, tenen més dificultat', ha dit, així que la gent es queda a casa. El teletreball també s'està implementant a poc a poc i els comerços han tancat. A Zuric també aplaudeixen al personal sanitari.

El Burj Khalifa homenatja els sanitaris espanyols
El Burj Khalifa homenatja els sanitaris espanyols / Foto: Cedida


L'Anna Bernadó treballa per Amazon a Dubai i ha explicat que ara veu més ambulàncies pel carrer de l'habitual. Als Emirats Àrabs la situació està sota control perquè els casos no són molt elevats. Els viatges han quedat restringits i l'aeroport de Dubai, que és un dels més concorreguts, és un dels espais més afectats. Sense declarar l'estat d'emergència, moltes empreses ja han tancat i el govern ha incentivat el teletreball i el comerç electrònic. Els centres educatius estan tancats i al carrer es pot sortir a compte gotes. Segons la premsa, de qui ha dit Bernadó que no 'hauríem de fiar-nos gaire', hi ha 115 casos de coronavirus i cap mort.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.