El Tanatori de Sant Cugat està tancat mentre duri l'estat d'alarma

Prohibides les vetlles i cerimònies religioses o civils de comiat fins el final de l'estat d'alarma


  • Comparteix:

Imatge del Tanatori de Sant Cugat / Font: Cugat Mèdia

Imatge del Tanatori de Sant Cugat / Font: Cugat Mèdia

L'empresa adjudicatària dels Serveis Funeraris a Sant Cugat, Truyols, ha explicat a Cugat Mèdia que el Tanatori de la nostra ciutat està tancat de cara al públic i no se celebra cap tipus de vetlla per l'estat d'alarma. Truyols admet com a 'moment complicat' quan els familiars no es poden acomiadar del difunt i només ho fan amb una carta o fotografia que s'insereix dins del fèretre. L'acompanyament del difunt, enterrament o incineració, queda reduït a un màxim de tres persones i respectant la distància de seguretat, d'un a dos metres entre els assistents.

Els serveis funeraris tenen l'obligació de garantir els drets de la família a l'acompanyament del difunt. Aquestes són algunes de les normatives que han de complir els Serveis Funeraris i que Truyols segueix fil per randa a Sant Cugat.

Truyols ha hagut de repartir el personal en grups de dues persones i els han distribuït entre els diferents tanatoris perquè no tinguin contacte entre ells. A les conduccions de difunts, els treballadors van en dos vehicles individuals per poder respectar la distància mínima, perquè si hi ha més d'una persona en el cotxe aquesta distància no es pot respectar.

En els tanatoris, s'han hagut de fer rotacions perquè el temps que passa d'un torn a un altre hi hagi almenys 12 hores. No hi ha tramitacions presencials amb les famílies i tot es realitza per via telefònica, per Whatsapp o per email.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.