Roche rep autorització per a l'ús d'emergència d'una prova de detecció d'anticossos contra la Covid-19

La prova té una especificitat superior al 99,8% i una sensibilitat del 100% i permet determinar si el pacient ha desenvolupat anticossos


Temes relacionats

700 positius de Covid-19 a Sant Cugat ( 5/mai/20)

Grifols crea un nou test per detectar més eficaçment el SARS-CoV-2 ( 5/mai/20)

Roche crea un test de detecció automatitzada del virus per respondre les necessitats mèdiques urgents (16/mar/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una prova per detectar la Covid-19 amb extracció de sang / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una prova per detectar la Covid-19 amb extracció de sang / Foto: ACN

La farmacèutica Roche, amb una seu Sant Cugat, ha rebut l'autorització per part de la Food & Drug Administration (FDA) dels Estats Units per a l'ús d'emergència d'una prova de detecció d'anticossos contra la Covid-19. El test té una especificitat superior al 99,8% i una sensibilitat del 100% 14 dies després de la confirmació del contagi mitjançant una prova PCR, un fet que permet avaluar la resposta immunitària dels pacients de la malaltia. El sistema de detecció és totalment automàtic i, per tant, segons explica l'empresa, els resultats de la prova d'anticossos s'obtenen en aproximadament 18 minuts segons l'analitzador.

La farmacèutica proporcionarà desenes de milions de proves aquest mes a països que accepten la marca CE i als Estats Units i té previst ampliar la seva capacitat de producció. La prova serològica anomenada Elecsys Anti-SARS-CoV-2 funciona a través d'una mostra de sang. A partir de més de 5.000 mostres s'ha calculat que l'anàlisi té una especificitat del 99,81% respecte el virus que causa la Covid-19 i, per tant, no mostra una reactivitat creuada amb altres coronavirus, el que podria donar falsos positius.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.