Mascaretes Solidàries Sant Cugat ha entregat més de 13.000 peces autofabricades

El material es distribueix entre hospitals, residències de Sant Cugat i particulars


  • Comparteix:

Més de 13.000 peces autofabricades en dos mesos / Foto: Cedida

Més de 13.000 peces autofabricades en dos mesos / Foto: Cedida

Les màquines de cosir continuen funcionant a ple rendiment amb el projecte Mascaretes Solidàries Sant Cugat. La iniciativa, que neix fa prop de dos mesos i compta amb més de 70 voluntàris i voluntàries, ja ha fabricat més de 13.000 peces de protecció individual, des de mascaretes a pantalons, i les ha distribuït entre el personal de centres mèdics, llars d'avis, residències per a persones amb discapacitat i particulars santcugatencs.

En total, Mascaretes Solidàries Sant Cugat ha confeccionat 12.678 mascaretes d'adult, 500 infantils, 287 gorres quirúrgiques, 380 bates impermeables i 12 pantalons. Les més de 70 persones del grup cusen a casa i, posteriorment, dues persones s'encarreguen de distribuir el material, després que aquest hagi sigut esterilitzat amb la col·laboració de la clínica dental de Volpelleres.

Amb l'inici de la desescalada, algunes de les col·laboradores ja han tornat a treballar, així i tot, continuen cusin per ajudar a entregar els encàrrecs que rep el projecte des d'empreses i particulars.

Una de les voluntàries, Conchita Fernàndez, que s'encarrega de la logística de la iniciativa, ha remarcat en declaracions a Cugat Mèdia que 'parlar de la feina feta' ens els darrers dos mesos és parlar de 'feina feta amb molta satisfacció'. A més, també remarcat la gran feina de dones i homes que col·laboren amb Mascaretes Solidàries Sant Cugat, ja que 'amb pocs recursos' han aconseguit produir milers de peces de protecció individual.

La iniciativa solidària neix a Sant Cugat amb la voluntat de col·laborar en la lluita contra el coronavirus i la manca de material sanitari per fer-ho. Per això, la santcugatenca Carmen Cabezas es va mobilitzar a través de WhatsApp, des d'on ha aconseguit que més d'una setantena de dones i homes se sumin al projecte participant des de casa. Per fabricar la gran quantitat de peces de protecció individual, Mascaretes Solidàries compta amb donacions anònimes de material i aportacions econòmiques per pagar les teles i les gomes per fabricar el material.




Conchita Fernàndez

Parlar de la feina feta després de dos mesos de Mascaretes Solidàries Sant Cugat és parlar d'una feina feta amb molta satisfacció. Donar veu a aquest grup de dones i homes que, amb pocs recursos, han aconseguit arribar a aquesta quantitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.