L'Hospital General reprèn el suport als fumadors durant el seu ingrés al centre hospitalari

Els pacients que ingressen al centre santcugatenc han d'interrompre el consum de tabac durant la seva estada


  • Comparteix:

L'hospital està adherit a la xarxa d'Hospitals sense Fum / Foto: Pixabay

L'hospital està adherit a la xarxa d'Hospitals sense Fum / Foto: Pixabay

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) ha reprès el treball destinat a informar sobre els perjudicis que comporta per a la salut el consum de tabac. Aprofitant la celebració de la 'Setmana sense fum', el centre incideix en la importància de recordar que el cessament d'aquest hàbit és una aportació molt positiva tant per al fumador com per al conjunt de les persones del seu entorn. L'Hospital General disposa de l'acreditació d'Argent per la seva tasca en el control del tabaquisme, un reconeixement extraordinari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum.

Els pacients que ingressen a l'hospital han d'interrompre el consum de tabac durant la seva estada. Aquesta pot suposar una oportunitat per iniciar un procés per deixar de fumar. L'hospitalització pot suposar una oportunitat per iniciar un procés per deixar de fumar. L'hospitalització pot augmentar la motivació del fumador, especialment si la malaltia està relacionada amb el consum de tabac i el pacient està més sensible i conscienciat en relació amb els seus perills. A més, l'hospitalització permet que els fumadors siguin atesos per professionals sanitaris i així començar un tractament si és necessari.

En el moment de l'acollida a l'hospital, sigui com ingrés programat o des del Servei d'Urgències, s'informa als pacients, als familiars i acompanyats que l'Hospital General és un recinte lliure de fum. A través d'un sistema de notificació activa s'identifica als pacients amb consum de tabac actiu. Una infermera formada a l'efecte, membre del Comitè de Prevenció del Tabaquisme, visita al pacient fumador ingressat i realitza una breu intervenció sobre tabaquisme. Amb aquesta es pretén analitzar el consum actual, la història personal d'hàbit tabàquic, els intents previs de deixar de fumar i la dependència del pacient a la nicotina.

Aquest programa també és un recurs per identificar els pacients que encara no desitgen deixar de fumar i els que necessitaran suport amb fàrmacs substitutius de nicotina per tractar i evitar la síndrome d'abstiència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.