Prova pilot per connectar en bus els parcs empresarials de Sant Cugat amb Barcelona

El projecte es posarà a prova entre la setmana que ve i el novembre


  • Comparteix:

Els treballadors de Barcelona podran provar una nova manera de venir a Sant Cugat / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Els treballadors de Barcelona podran provar una nova manera de venir a Sant Cugat / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

Un autobús a demanda connectarà els parcs empresarials de Sant Cugat, com Can Magí i Can Sant Joan, amb Barcelona. Serà amb una prova pilot que es posarà en marxa dimarts de la setmana vinent i que s'allargarà fins al novembre, de moment gratuïtament. La iniciativa forma part del projecte europeu CommINSAFE, al qual s'ha sumat l'Ajuntament de Sant Cugat amb la consultoria d'innovació FACTUAL i altres entitats d'àmbit internacionals, que té l'objectiu de 'millorar la mobilitat diària de les persones que treballen en àrees geogràfiques on el transport públic no té una connexió directa'. Les empreses i persones interessades a participar en la prova han d'enviar un correu electrònic a mobilitat@santcugat.cat.

Com funciona?
El bus estarà en marxa als matins i, segons la demanda que es rebi, establirà punts de recollida a prop d'estacions de metro de Barcelona. Des de la capital catalana, anirà cap a Sant Cugat, directament al costat de centres de treball que quedin lluny del transport públic. Una vegada inscrites, les persones usuàries hauran de descarregar-se una aplicació mòbil on s'hauran d'indicar tots aquests detalls. Per descomptat, a la tarda el bus oferirà el servei de tornada.

A banda de contribuir a una aposta per la sostenibilitat, la prova pilot servirà per mesurar la capacitat per adaptar-se a les necessitats dels usuaris.

Des de l'Ajuntament asseguren que en aquest servei es garanteix el compliment de tots els protocols de seguretat i neteja per evitar contagis de Covid-19. De fet, els vehicles disposen d'un sistema de làmpades de rajos UVC per contribuir a la desinfecció tant de les superfícies com de l'aire.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.