Els llibres que les criatures no es poden perdre aquest 2021

Pati de llibres fa una selecció de 8 llibres per a lectors d'entre 2 i 16 anys


  • Comparteix:

Les recomanacions per aquest any són molt variades segons l'edat de la criatura / Foto: Cugat Mèdia

Les recomanacions per aquest any són molt variades segons l'edat de la criatura / Foto: Cugat Mèdia

Ens hem acostat a la llibreria santcugatenca especialitzada en llibres infantils i juvenils Pati de llibres per conèixer les recomanacions literàries d'aquest 2021. La Mont i l'Àlex ens expliquen, a continuació, quins llibres han escollit per a cada franja d'edat i per què les seves propostes són tan recomanables.

De 2 a 6 anys
Portades
Portades

  • 'Fins que ens puguem abraçar', d'Eoin McLaughlin

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És molt adequat a la situació actual per la incapacitat que tenim de poder-nos abraçar amb la família, els amics i la gent estimada. El conte explica diferents maneres de dir-nos que ens estimem sense la necessitat del contacte físic.

    Sinopsi
    L'Eriçó i la Tortuga són molt bons amics. Els agradaria molt fer-se una abraçada, però no tenen permís per tocar-se. Així que l'Eriçó saluda la Tortuga amb la mà i ella somriu; la Tortuga fa una ganyota i l'Eriçó esclata de riure; s'escriuen cartes, es fan dibuixos i s’empesquen mil maneres d'expressar la seva amistat. L'Eriçó i la Tortuga no es poden abraçar, però tots dos saben que s'estimen, perquè hi ha moltes maneres de demostrar-ho... fins que ens puguem abraçar!

  • 'Truman', de Jean Reidy i Lucy Ruth Cummins

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És una història d'amistat entre una nena i la seva tortuga. Ho fan tot juntes fins un dia que la nena ha d'anar a l’escola i la tortuga s'ha de quedar a casa. Per a una tortuga, un dia és un espai de temps molt llarg i troba tant a faltar la nena que sortirà a buscar-la.

    Sinopsi
    La tortuga Truman viu amb la Sara per damunt dels taxis, dels camions d'escombraries i de l'autobús de la línia 11, que du cap al sud. Mai no pensa en el món que hi ha a sota, fins un dia que la Sara es penja una motxilla molt grossa a l'esquena i fa una cosa que en Truman no havia vist mai abans: puja a l'autobús! En Truman espera el retorn de la Sara. Espera i espera i espera. I quan ja no pot esperar més, té clar el que ha de fer -encara que sembli... impossible!

    De 7 a 12 anys
    Portades
    Portades

  • 'Pipi Calcesllargues', d'Astrid Lindgren

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    Aquest súper clàssic s'ha reeditat recentment per l'editorial Kókinos amb una imatge molt renovada. I el poder de la Pipi tots el coneixem: bàsicament és la nena més forta del món i la més empàtica.

    Sinopsi
    La Pippi Calcesllargues viu tota sola a Vil·la Villekulla amb un cavall i un mico. També té una maleta plena de monedes d'or i per això es pot comprar tots els caramels i les joguines que vulgui. A més de llesta, generosa, divertida, independent i imaginativa, és la nena més forta del món i no deixa que res ni ningú afebleixi la confiança que té en ella mateixa, ni que cap abusananos se surti amb la seva.

  • 'La fleca del carrer dels diumenges', d'Alexis Galmot i Till Charlier

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És una història ‘de somriures i llàgrimes’ protagonitzada per un nen que neix en una família molt pobre i té el somni d’obrir un forn de pa. És una novel·la molt divertida amb un punt surrealista, i que, a la vegada, convida a la reflexió.

    Sinopsi
    Quan surt de l'orfenat, en Jack Talboni ha d'escollir el seu ofici: serà forner. Després de passar la infantesa alimentant-se de mosques i de llaunes de sardines, esdevé un mestre en l’art de la barra de pa no massa cuita i de les lioneses de xocolata. Això, capgira la vida dels veïns del seu barri. Una fada blava, un rellotge capritxós i Les quatre estacions de Vivaldi conduiran en Jack cap a un destí imprevisible.

    A partir dels 13 anys
    Portades
    Portades

  • 'La regla mola', d'Anna Salvia i Cristina Torrón

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    No només explica exactament com funciona la regla, sinó que a més té el valor afegit de parlar sobre com ens afecta a l'estat emocional i de tots els canvis físics que se'n deriven. A través de la regla, es parla de moltes altres coses importants.

    Sinopsi
    Tenir la regla mola... Però s'ha de saber com funciona. Què és la menstruació? Com et transforma el cicle menstrual? Fa mal? Quines opcions tens per no tacar-te? La primera regla arriba de sobte? Tot el que sempre has volgut saber sobre la menstruació (i mai no t'has atrevit a preguntar) explicat d'una forma directa i divertida per viure aquests canvis amb confiança i benestar.

  • 'Aristòtil i Dante', de Benjamin Alire Sáenz

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És una història d'amistat entre dos nois que s'acaba convertint en una història d'amor molt maca, equilibrada i sana.

    Sinopsi
    L'Aristòtil té quinze anys, és introvertit i està sempre enfadat amb el món. En Dante és un setciències que té una manera molt inusual de mirar-se la vida i les persones. Quan tots dos coincideixen a la piscina del barri, no sembla que tinguin gaire en comú, però quan comencen a quedar i a passar estones junts descobreixen que els uneix una amistat especial, una que et canvia la vida i dura per sempre.

    Per a totes les edats
    Portades
    Portades

  • 'El consentiment per a nens i nenes', de Rachel Brian

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    Està explicat en format còmic d'una manera molt senzilla i sense entrar en cap detall concret. Parla sobre com posar límits i demanar respecte, i ensenya a escoltar-se i a estimar-se a un mateix.

    Sinopsi
    Aquesta novel·la gràfica és una excel·lent manera d'asseure’s amb la família a discutir i pensar sobre quins són els límits i les fronteres del seu propi cos i com establir-les; com respectar-se a ells mateixos i als altres; què fer si algú els fa sentir insegurs, i com observar i regular les seves pròpies interaccions amb els altres. Un llibre crucial en el desenvolupament emocional de qualsevol nen (i molts no tan nens).

  • 'Estima el teu cos', de Jessica Sanders

  • Pati de llibres el recomana perquè...
    És un llibre que fa un recorregut per tots els cossos femenins i ens en fa notar totes les diferències. També ens ensenya com estimar-nos a nosaltres mateixes i a valorar la diferència.

    Sinopsi
    "El meu cos és fort. El meu cos pot fer coses increïbles. El meu cos és meu." La llibertat és estimar el teu cos amb totes les seves "imperfeccions" i ser una perfecta imperfecta! Estima el teu cos t'encoratja a admirar i celebrar-lo per totes les coses increïbles que pot fer, i t'ajuda a veure que ets molt més!



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.