Surten del calabós els tres joves de Sant Cugat detinguts a les protestes pro Hasél

Se'ls atribueix un presumpte delicte de desordre públic i hauran de personar-se al jutjat en 15 dies


  • Comparteix:

Imatge dels aldarulls aquest cap de setmana a Barcelona / Foto: ACN

Imatge dels aldarulls aquest cap de setmana a Barcelona / Foto: ACN

Els tres joves de Sant Cugat detinguts a les protestes de Barcelona contra l'empresonament de Pablo Hasél ja estan en llibertat, després d'haver passat dues nits a comissaria. Se'ls atribueix un presumpte delicte de desordre públic i d'aquí a 15 dies hauran de personar-se al jutjat. Segons ha explicat a Cugat Mèdia la portaveu dels joves, Laura Rasch, agents de la policia secreta els van detenir quan 'tornaven de la manifestació', malgrat que assegura que 'no tenien proves' per fer-ho.

Rasch ha lamentat també el tracte que han rebut a les dependències policials els tres joves, d'entre 20 i 21 anys d'edat. Assegura que primer van ser enviats a la comissaria de les Corts i després van ser traslladats a la d'Horta, "sense avisar els familiars". La portaveu dels joves també ha explicat que els agents els han fotografiat encaputxats per comprovar si les imatges coincideixen amb altres que han captat durant els aldarulls.

Suport als detinguts
Aquest dilluns, una vintena de joves s'ha trobat a la plaça de Lluís Millet per anar conjuntament a Barcelona. Allà, s'han concentrat a la Ciutat de la Justícia per donar suport als tres joves detinguts des de la nit de dissabte durant les protestes pro Hasél.



La CUP Sant Cugat també ha mostrat, a través d'un comunicat, el suport a les persones detingudes i ha exigit "la fi de la repressió i la violència policial", així com "un replantejament profund de les actuals polítiques policials i la dissolució de la BRIMO com a cos altament militaritzat". La formació, que veu la independència com "el millor garant per posar fi a una monarquia corrupta i al règim del 78 que limita la llibertat d'expressió", insta la ciutadania a participar de les futures mobilitzacions. De fet, fa referència a la que va aplegar la setmana passada mig miler de persones als carrers de Sant Cugat.

Diversos col·lectius i entitats de Sant Cugat han convocat una manifestació "per la llibertat de totes les detingudes i empresonades", "contra la brutalitat policial" i "per la llibertat d'expressió". El punt de trobada és la plaça d'Octavià a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.