L'escola Ciutat d'Alba inaugura un menjador més gran i una cuina nova

Les obres permeten millorar la logística dels torns per dinar, tot i que encara no es poden aprofitar al màxim per la pandèmia


  • Comparteix:

La regidora Pilar Gorina junt amb l'equip docent de l'escola a la inauguració dels nous espais / Foto: Cugat Mèdia

La regidora Pilar Gorina junt amb l'equip docent de l'escola a la inauguració dels nous espais / Foto: Cugat Mèdia

L'escola Ciutat d'Alba ha estrenat aquest dilluns cuina i menjador nous. El centre educatiu, que té un 95% d'ocupació de mitjana al servei de menjador, reclamava aquestes obres des de fa molt de temps. L'espai reduït que tenien obligava a realitzar tres torns de menjador, això feia que els nens anessin amb presses i no poguessin dinar amb tranquil·litat. La remodelació, finançada per l'Ajuntament i la Generalitat, permet que es pugui dinar en dos torns. Ara mateix, però, aquestes noves instal·lacions no s'aprofiten encara del tot, ja que per les restriccions de la Covid-19 molts alumnes dinen a les aules.

Les obres s'han centrat en la construcció d'una nova cuina a la sota planta de l'edifici i en la remodelació de l'espai que ocupava l'antiga cuina per poder habilitar més metres de menjador. S'ha passat d'una superfície útil de menjador de 150 metres quadrats a més de 210.

Amb les antigues instal·lacions, els infants no podien gaudir de l'hora del menjador amb tranquil·litat. "Per l'espai reduït que teníem ens veiem obligats a fer tres torns, això suposava dificultats a l'hora de fer la gestió dels grups", ha explicat la directora del centre, Elena Furió. "Era necessària aquesta ampliació per alleugerir els temps i que els nens poguessin dinar amb més calma", ha afegit.

A l'agost es van iniciar les obres de la cuina per avançar al màxim i interrompre el mínim l'activitat de l'escola. Durant les vacances de Nadal es va aprofitar per fer els últims canvis. "En cap moment s'ha interromput el servei de menjador, no ha impedit que s'hi pogués dinar; és una obra molt pensada i calculada", ha subratllat la regidora d'Educació, Pilar Gorina.

Segons la direcció de l'escola, l'AFA ha hagut de fer "molta força" per aconseguir aquests canvis i, encara que no es puguin utilitzar del tot per les restriccions anti-Covid, estan "molt satisfets".




Elena Furió

"Ens veiem abocats per l'espai reduït a fer tres torns, això suposava dificultats a l'hora de fer la gestió dels grups i vam veure que era necessari fer aquesta ampliació per facilitar i alleugerir el temps i que els nens poguessin dinar amb més calma i tranquil·litat".

Pilar Gorina

"En cap moment s’ha interromput el servei de menjador, no ha afectat a què no es pogués dinar, és una obra molt pensada i calculada".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.