Art Floral, un projecte d'èxit més enllà de l'ESO

El Casal de Mira-sol acull un programa de formació i inserció laboral per alumnes sense l'Educació Secundària Obligatòria


  • Comparteix:

El Casal de Mira-sol acull des de fa gairebé 10 anys un programa de formació i inserció, (PFI), i un altre pla de transició al treball, (PTT), amb alumnes que no han pogut obtenir l'ESO, l'Educació Secundària Obligatòria. Un pla organitzat pel Departament d'Educació de la Generalitat, l'Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona. Prop d'una cinquantena d'alumnes cursen aquests programes i ho fan a través de projectes. Un dels que més acceptació tenen és l'Art Floral on es divideix el grup en tres perfils simulant una empresa. Cugat Mèdia s'ha endinsat en aquest projecte a través de l'experiència d'alumnes i professors.

Aquests cursos acadèmics s'inicien al setembre i finalitzen al juny. Hi ha matèries comuns com el castellà, les matemàtiques i les socials entre d'altres. Aquestes assignatures troncals es combinen amb projectes integrals que apropen als alumnes al món laboral. L'Art Floral és una de les iniciatives amb més repercussió.

El grup es divideix en tres perfils de treball, creació de la web de l'empresa, empaquetatge i embalatge del producte i elaboració i distribució del producte final, les flors.

Una d'aquestes alumnes és la Blau Varela, té 17 anys i fa aquest curs per accedir a un cicle mitjà. Varela es mostra satisfeta amb el projecte que els prepara per a un futur laboral.

Els professors i professores d'aquest projecte treballen de floristes, informàtics i interioristes i ajuden a entendre als alumnes tot el procés empresarial. La professora, Montse González, defineix aquests cursos com "un gran èxit" i amb molta acceptació per part de l'alumnat.




Montse González

És una pràctica molt real que els hi fa veure el món laboral.

Blau Varela

És una manera d'adaptar-nos al món laboral i treballar en equip.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.