Consells per preparar l'arribada del mosquit tigre a Sant Cugat

Aquest insecte provinent del sud-est asiàtic aprofita els dolls d'aigua dels jardins i de les terrasses per reproduir-se


  • Comparteix:

El mosquit tigre sorgeix a Catalunya durant l'estiu

El mosquit tigre sorgeix a Catalunya durant l'estiu

Amb l'arribada de la calor, el mosquit tigre torna a reproduir-se a Catalunya i també a Sant Cugat i per evitar la seva expansió és molt important la col·laboració ciutadana. Aquest insecte que ve del sud-est asiàtic s'ha ubicat des del 2004 a les zones urbanes, on a l'estiu es reprodueix i pica a les persones. Fa 17 anys va arribar al nostre país mitjançant el transport en carretera i el vaixell. Per limitar la seva expansió, des de la plataforma 'Mosquito Alert' comenten que 'és convenient que els veïns eliminin els dolls d'aigua dels jardins i de les terrasses després de la pluja'.

ESCOLTA-HO

El director del projecte 'Mosquito Alert', Frederic Bartumeus, explica que "si en veiem hem d'avisar l'aplicació 'Mosquito Alert' i si ens piquen és convenient comunicar a quina part del cos hem rebut la picada". Amb aquesta informació obtenen uns mapes de calor que els permet saber on està ubicat el mosquit, compartir-ho amb ajuntaments i la Generalitat i així poder aplicar els tractaments de la manera més eficaç possible.

Bartomeus apunta que "és important organitzar-se a les comunitats de veïns i dirigir les queixes convenients a les piscines públiques o institucions que tinguin zones de mosquits tigre per acumulació d'aigua".




Frederic Bartumeus

És convenient que els veïns eliminin els dolls d'aigua dels jardins i de les terrasses després de la pluja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.