Recollida de signatures per l'accés universal a les vacunes

La campanya està organitzada per Marea Blanca, Plataforma Pensionistes Sant Cugat i les seccions locals d'Amnistia Internacional i Oxfam Intermón


  • Comparteix:

La recollida de signatures ha sigut a la plaça dels Quatre Cantons / Foto: Cugat Mèdia

La recollida de signatures ha sigut a la plaça dels Quatre Cantons / Foto: Cugat Mèdia

La plaça dels Quatre Cantons ha acollit, aquest dijous, una recollida de signatures per exigir l'accés universal a les vacunes. La campanya, organitzada per Marea Blanca, Plataforma Pensionistes Sant Cugat i les seccions locals d'Amnistia Internacional i Oxfam Intermón, pretén sensibilitzar la població i demanar als governs que pressionin 'on calgui' per tal que s'alliberin les patents de les vacunes.

Segons ha explicat a Cugat Mèdia la membre del grup local d'Amnistia Sant Cugat-Cerdanyola, Andrea Sánchez, amb aquesta iniciativa volen demanar "que les farmacèutiques siguin responsables i col·laborin en el respecte del dret a la salut i el dret a la vida". Uns drets que, segons ha dit, només seran possibles si tenim "vacunes accessibles, assequibles i que puguin arribar a tot arreu".

Dins de la mateixa campanya, les entitats van dur a terme una altra acció, mitjançant la qual van presentar una moció al ple municipal per tal que l'Ajuntament de Sant Cugat insti el Govern d'Espanya i de la Generalitat de Catalunya a cooperar per garantir l'accés universal a les vacunes. La moció va ser aprovada amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte Ciutadans.


Andrea Sánchez

Estem demanant que les empreses farmacèutiques siguin responsables i ajudin, col·laborin, a respectar el dret a la salut i el dret a la vida, per fer que les vacunes siguin accessibles, assequibles i puguin arribar a tot arreu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.