Aquestes són les places vacants de P3 a Sant Cugat per a la repesca de la preinscripció

La primera assignació de places de P3 deixa 107 vacants, de les quals 80 a les escoles privades i concertades


  • Comparteix:

Entrada de l'escola pública Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

Entrada de l'escola pública Joan Maragall / Foto: Cugat Mèdia

La Coordinadora d'Afes Sant Cugat ha fet públic el recompte final de places disponibles de P3 al municipi de cara a la repesca de les preinscripcions. En total, hi ha 107 places disponibles, repartides entre les 80 als centres privats i concertats, i 27 als centres públics de la ciutat. L'escola amb més vacants és el Santa Isabel, amb 31 places disponibles, seguida del Pinar, amb 18. De les públiques, el Joan Maragall està al capdamunt de la llista de places disponibles, amb un total de 13.

La presidenta de la Coordinadora d'Afes, Xènia Amorós, considera que aquestes dades reflecteixen "una altíssima sobreoferta de places concertades i privades" i afegeix que "cal revisar la planificació escolar de Sant Cugat per ajustar l'oferta a les necessitats d'escolaritat".

Per la seva banda, Josep Manuel Prats, president de la FAPEL (òrgan representant de les AFA de les escoles privades i concertades), ha declarat a Cugat Mèdia que "l'important és que a Sant Cugat hi ha la llibertat perquè els pares i mares triïn l'escola i el tipus d'educació que volen per als seus fills".






Xènia Amorós

Les dades reflecteixen clarament que a Sant Cugat tenim una altíssima sobreoferta de places concertades. Mentre ens trobem que sobren una vintena escassa de places a les escoles públiques, en tenim més de 80 lliures a les escoles concertades.

Joan Manuel Prats

L'important és que a Sant Cugat hi ha un sistema educatiu, com a municipi, que permet a totes les famílies triar el tipus d'educació que vol. Hi ha des d'educació pública, naturalment, escoles concertades de diferents signes, projectes i caràcters propis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.