L'AMB obre una línia d'ajuts per al pagament del Tribut Metropolità

També s'han activat ajudes per pagar la taxa metropolitana de tractament de residus, que es cobra a través del rebut de l'aigua


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat una línia d'ajuts per al pagament del Tribut Metropolità del 2020. Les subvencions poden arribar fins al 40% de la quota, amb un màxim de 100 euros per sol·licitant, que han de ser propietaris d'un habitatge que sigui la residència habitual. La convocatòria també està oberta per a empreses i establiments comercials de fins a 300 metres quadrats de superfície, i que durant el 2020 hagin tingut un descens mínim del 50% de la facturació. En aquest cas, l'ajut serà del 50% de la quota fins a un màxim de 200 euros. Les peticions es poden formalitzar de manera telemàtica a través de la plataforma que l'AMB ha posat en marxa amb informació sobre els tributs.

Segons ha informat aquest dimarts l'AMB, es tracta d'una mesura que vol ajudar a minimitzar les conseqüències de la crisi econòmica. De fet, la quantitat final dels ajuts atorgats en cada cas es determinarà segons els ingressos anuals de cada unitat familiar, i es garantirà que les persones en situació de vulnerabilitat hi tinguin accés.

En la mateixa línia, l'AMB també ha aprovat la congelació del tipus impositiu del Tribut Metropolità per al 2021 per a tota la població.

Taxa metropolitana de tractament de residus
L'AMB també ha activat una línia d'ajuts per al pagament de la taxa metropolitana de tractament de residus, que es cobra a través del rebut de l'aigua. En aquest cas, l'ajuda és de fins al 50% de la quota del 2020 amb un màxim de 200 euros. Igual que amb el tribut metropolità, la quantitat dependrà dels ingressos anuals de cada unitat familiar.

A més, les famílies més vulnerables tenen una bonificació del 100% de la taxa.

Per a les activitats econòmiques, les subvencions van dirigides a empreses i establiments comercials de fins a 300 metres quadrats que el 2020 hagin tingut un descens mínim en la facturació del 50%. L'ajut també serà de 50% de la quota amb un màxim de 200 euros.

De cara al 2021, s'ha incorporat un canvi en el càlcul de la taxa per al comerç, i es tindrà en compte la superfície dels establiments. La mesura s'aplicarà per primera vegada el darrer trimestre de l'any i es calcula un estalvi conjunt per al teixit comercial d'1,1 milions d'euros.

Pressupost dels ajuts
Inicialment, es preveia un pressupost d'1 milió d'euros per al pagament tant del Tribut Metropolità com de la taxa de tractament de residus. L’AMB ha destinat finalment 1 milió addicional per a la taxa, en previsió que els fons destinats inicialment resultin insuficients. Així, es destinen 1,5 milions d'euros a subvencionar la taxa mitjançant ajuts directes.

A més, es calcula que la bonificació per a famílies vulnerables suposi uns 800.000 euros.

Nova plataforma
L'AMB ha creat una nova plataforma on els ciutadans poden informar-se sobre el tribut metropolità i la taxa de tractament de residus i fer la sol·licitud d'ajuts. Aquesta via telemàtica s'afegeix als canals ja en marxa com el presencial a l’AMB. A més, les oficines d’atenció al ciutadà (OAC) dels ajuntaments metropolitans informaran la ciutadania d’aquestes opcions, i algunes també permetran fer la gestió a la mateixa oficina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.