Strudel, wasabi i red velvet, els gustos que trobaràs a les gelateries de Sant Cugat

Cada cop hi ha més tipus de gelats, amb gustos més diversos i adornaments més diferents


  • Comparteix:

Una nena i una dona agafant un gelat de la Jijonenca, al carrer Major / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Una nena i una dona agafant un gelat de la Jijonenca, al carrer Major / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

S'apropa l'estiu i arriba la calor. Això significa que s'inicia la temporada de gelats a Sant Cugat. Un sector, el de les gelateries, que cada vegada té més botigues a la ciutat. I, també, cada any que passa tenen més gustos variats i noves ofertes per als clients. Cugat Mèdia ha visitat les gelateries Joan Pros, Maximum i Jijonenca per conèixer l'oferta que hi tenen.

Joan Pros ha resumit dient que existeixen "dos tipus de clients, els que van als gelats clàssics i els que evolucionen", ha afirmat. Pel que fa als gustos, observa que han variat "sabors determinats" i que cada any se n'introdueixen "un o dos" al mercat. "Els més nous serien el te matxa, l'strudel i el pistatxo", ha subratllat Pros. Això comporta de retruc que a la seva gelateria tinguin uns tipus de gelats entre setmana i uns altres per als caps de setmana. "L'aparador de gelats del dilluns no s'assembla al del dissabte", ha conclòs Pros que afegeix que els clients dels caps de setmana venen de pobles de fora i, per tant, la demanda és "diferent".

Un fet ben curiós de les gelateries a Sant Cugat és que la gran majoria d'aquestes es concentren en torn de la plaça d'Octavià. En tan sols 20 metres hi pots trobar les gelateries Jijonenca, Maximum i Pyreneum. Segons Joan Pros, que porta al negoci dels gelats des de fa gairebé 40 anys, "les gelateries que funcionen són les que es troben més allunyades de l'estació de Sant Cugat". És per això, doncs, que s'hi concentren moltes en poc espai. "Això podria semblar dolent per al sector, però no ho és, perquè la gent quan veu tantes gelateries al final compra un gelat. Aquestes gelateries no han tancat; de fet, cada cop n'hi ha més", conclou Joan Pros.

La canalla marca els nous gustos que apareixen al mercat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
La canalla marca els nous gustos que apareixen al mercat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)


A la gelateria Maximum es troben una situació semblant pel que fa a l'evolució dels gustos. La Palmira Vilamajor, treballadora de la gelateria, ha explicat a Cugat Mèdia que "la canalla marca els nous gustos que apareixen al mercat, com el gust a Oreo o Kinder, que abans no existien". Els gelats cada cop són més originals i variats com comenta Vilamajor, "hem fet gelats de totes les maneres: de barbacoa, de wasabi i de kulfi".

Cristian García, treballador de la Jijonenca, ha explicat que els darrers gelats introduïts al mercat són el de Salted Caramel i el Red Velvet.

Un dels darrers gelats introduïts a la Jijonenca és el Red Velvet / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
Un dels darrers gelats introduïts a la Jijonenca és el Red Velvet / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)


Veganisme
Pel que fa als gelats vegans, totes les gelateries coincideixen a afirmar que són uns tipus de gelats que estan en auge els darrers anys. Des de la Jijonenca afirmen que abans en tenien només un i ara cada cop en tenen més, mentre que a Maximum tenen 36 gelats, dels quals 16 són vegans.

A la gelateria Maximum tenen 36 gelats diferents, dels quals 16 són vegans / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
A la gelateria Maximum tenen 36 gelats diferents, dels quals 16 són vegans / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)


Els gustos top
Pel que fa a les especialitats de cada una de les gelateries, a la Joan Pros destaca per damunt dels altres tipus el gelat de l'àvia. Mentre que a la Maximum el seu gelat estrella és el de cacau Kingston. A la Jijonenca un dels gelats que més agrada és el de cireres amb xocolata.

El de xocolata, mai no falla
Malgrat tots els gustos nous que apareixen i l'àmplia oferta dels gelats que cada cop és més elevada i variada, els gelats tradicionals són els que venen més i demana més la gent. Així ho afirmen els propietaris i treballadors de les tres gelateries de Sant Cugat amb qui ha parlat Cugat Mèdia que expliquen que el gelat clàssic més venut sempre acaba sent per excel·lència el de xocolata.

El gelat clàssic més venut sempre és el de xocolata / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
El gelat clàssic més venut sempre és el de xocolata / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.