Un fet ben curiós de les gelateries a Sant Cugat és que la gran majoria d'aquestes es concentren en torn de la plaça d'Octavià. En tan sols 20 metres hi pots trobar les gelateries Jijonenca, Maximum i Pyreneum. Segons Joan Pros, que porta al negoci dels gelats des de fa gairebé 40 anys, "les gelateries que funcionen són les que es troben més allunyades de l'estació de Sant Cugat". És per això, doncs, que s'hi concentren moltes en poc espai. "Això podria semblar dolent per al sector, però no ho és, perquè la gent quan veu tantes gelateries al final compra un gelat. Aquestes gelateries no han tancat; de fet, cada cop n'hi ha més", conclou Joan Pros.
La canalla marca els nous gustos que apareixen al mercat / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
A la gelateria Maximum es troben una situació semblant pel que fa a l'evolució dels gustos. La Palmira Vilamajor, treballadora de la gelateria, ha explicat a Cugat Mèdia que "la canalla marca els nous gustos que apareixen al mercat, com el gust a Oreo o Kinder, que abans no existien". Els gelats cada cop són més originals i variats com comenta Vilamajor, "hem fet gelats de totes les maneres: de barbacoa, de wasabi i de kulfi".
Cristian García, treballador de la Jijonenca, ha explicat que els darrers gelats introduïts al mercat són el de Salted Caramel i el Red Velvet.
Un dels darrers gelats introduïts a la Jijonenca és el Red Velvet / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
Veganisme
Pel que fa als gelats vegans, totes les gelateries coincideixen a afirmar que són uns tipus de gelats que estan en auge els darrers anys. Des de la Jijonenca afirmen que abans en tenien només un i ara cada cop en tenen més, mentre que a Maximum tenen 36 gelats, dels quals 16 són vegans.
A la gelateria Maximum tenen 36 gelats diferents, dels quals 16 són vegans / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)
Els gustos top
Pel que fa a les especialitats de cada una de les gelateries, a la Joan Pros destaca per damunt dels altres tipus el gelat de l'àvia. Mentre que a la Maximum el seu gelat estrella és el de cacau Kingston. A la Jijonenca un dels gelats que més agrada és el de cireres amb xocolata.
El de xocolata, mai no falla
Malgrat tots els gustos nous que apareixen i l'àmplia oferta dels gelats que cada cop és més elevada i variada, els gelats tradicionals són els que venen més i demana més la gent. Així ho afirmen els propietaris i treballadors de les tres gelateries de Sant Cugat amb qui ha parlat Cugat Mèdia que expliquen que el gelat clàssic més venut sempre acaba sent per excel·lència el de xocolata.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.