El govern espanyol dona llum verda a la venda de tests d'antígens a les farmàcies sense recepta

Els que donin positiu hauran d'acudir igualment al sistema públic


  • Comparteix:

Pla detall de tres tests d'antígens que han donat negatiu / Foto: Eloi Tost (ACN)

Pla detall de tres tests d'antígens que han donat negatiu / Foto: Eloi Tost (ACN)

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un decret que permet la venda de test d'antígens a les farmàcies sense recepta, en la línia del que han fet molts altres països europeus en els passats mesos. La portaveu i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha recordat que els qui donin positiu en aquests test hauran d'acudir igualment al sistema públic. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va avançar la mesura la setmana passada i va apuntar que afavorirà la detecció de casos en un moment en què l'allau de contagis amenaça l'atenció primària.

La venda de test a les farmàcies arribarà en un moment en què l'Estat registra 600 casos de covid per cada 100.000 habitants, amb la variant Delta com a principal amenaça. De fet, a Sant Cugat, el 14,24% dels joves que van participar al cribratge massiu per detectar assimptomàtics van donar un resultat positiu, una xifra molt alta que demostra que la incidència del virus a la ciutat és especialment elevada.

Estela Rodríguez, de la Farmàcia Monestir de Sant Cugat, considera que el fet que aquestes proves es distribueixin a les farmàcies garanteix que es faci una presa de mostra correcta i que s'ajudi en la interpretació del resultat. En aquest sentit, la farmacèutica recorda que si tens símptomes o has estat contacte estret, encara que el test et surti negatiu, això no vol dir que no tinguis la Covid-19 i que, per tant, el més recomanable és que et facis una altra prova al cap de dos o tres dies.




Estela Rodríguez

L'important per mi, un dels punts crítics és la presa de mostres i com interpretem els resultats. I per això estan a disposició tota la xarxa de farmàcies per ajudar la gent a fer aquesta presa de mostres correcta i en cas que tingui qualsevol problema amb la interpretació del resultat, que la puguem ajudar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.