Desactivat l'avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules

L'avís, que afectava tota l'àrea metropolitana de Barcelona, no contemplava cap restricció,


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic ha desactivat l'avís preventiu de contaminació atmosfèrica per partícules (PM10), declarat dijous passat i que afectava Sant Cugat i tota l'àrea metropolitana de Barcelona. Els nivells de PM10 estan disminuint ja a totes les estacions de mesura i ja no se supera el límit diari de 50 micrograms per metre cúbic. A més, la intrusió de pols africana que també empitjorava la situació ja no afecta Catalunya.

La fase d'avís preventiu es va activar el passat dijous 12 d'agost, després que el dia anterior set estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de Catalunya, una de les quals a l'àrea metropolitana de Barcelona, la de la Plaça Lluís Companys, a Montcada i Reixac, va superar el valor de 50 µg/m3 de PM10 de mitjana en una hora i la previsió a 24 hores no indicava una millora en els nivells. Entre l'11 i el 17 d'agost, un total de 32 estacions diferents de la XVPCA han superat el llindar establert, nou de les quals dins l'àrea metropolitana de Barcelona.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.