Sant Cugat es concentra per condemnar el crim de violència vicària de Barcelona

Representants polítics i treballadors municipals han fet un minut de silenci com a mostra de rebuig


  • Comparteix:

L'acte de rebuig davant de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

L'acte de rebuig davant de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat ha condemnat l'assassinat masclista d'un nen a Barcelona amb un minut de silenci. La concentració ha estat presidida per l'alcaldessa accidental Núria Gibert i hi han participat representants polítics de tots els partits i personal municipal.

Gibert ha explicat que una ciutat sola no pot fer front a la violència masclista, però sí que ha de tenir el compromís de "no deixar-ne passar ni una". És per això que comenta que és bàsic treballar conjuntament amb la ciutadania i tenir-la com a aliada.

El dispositiu policial per localitzar i detenir el pare i presumpte homicida de l'infant encara està desplegat. Tot apunta que es tracta d'un crim de violència vicària, un tipus de violència que fa servir els fills com un instrument de tortura cap a la dona. Des de l'any 2013, quan es van començar a comptabilitzar aquest tipus de crims, 41 menors han estat assassinats a l'Estat espanyol.


Núria Gibert

És cert que un municipi sol, una ciutat sola, contra les violències no pot, però sí que és cert que aquesta mentalització, aquesta sensibilització i aquest compromís en fer feina i no deixar-ne passar ni una sí que ha de ser un compromís que sí que es pot prendre com a ciutat. Per tant, en aquesta línia, tots el treball que puguem fer conjuntament amb la ciutadania, tenir-los com a aliats, per nosaltres és bàsic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.