Sant Cugat dona més de 425 tones de roba usada durant el primer semestre del 2021

Es tracta de material tèxtil que es recull a través d'Humana, Roba Amiga-Solidança i la deixalleria


  • Comparteix:

Un contenidor de recollida de roba d'Humana, en una imatge d'arxiu / Foto: Humana

Un contenidor de recollida de roba d'Humana, en una imatge d'arxiu / Foto: Humana

Les dades de recollida de roba a Sant Cugat durant el primer semestre del 2021 consoliden les reunides els anys anteriors. Així doncs, aquest any s'han recollit més de 425 tones de material tèxtil a Sant Cugat, per sota de les més de 427 del 2019, però superant les més de 424 del 2020 i les 416 del 2018.

Aquestes xifres s'aconsegueixen de la suma de la roba recollida per Humana, Roba Amiga-Solidança i la deixalleria. Per exemple, el 2020 més de 186 tones van venir d'Humana,199 de Roba Amiga-Solidança, i més de 39 de la deixalleria.

Les donacions es fan a través d'uns contenidors on es diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s'utilitzaran. A partir d'aquí, les peces recollides que estan en bon estat es reutilitzen, i les més malmeses es reciclen com a draps o farciments.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, expliquen que la recuperació del residu tèxtil aquest primer semestre ha evitat l'emissió de 1.454 tones de diòxid de carboni. A més, destaquen que aquest servei genera nous llocs de treball "inclusius, estables i de qualitat".

Veient aquestes dades, el portaveu de la Fundació Humana a Catalunya, Joan Carles Montes, interpreta que s'estan deixant de banda els prejudicis pel que fa a la roba de segona mà: "Cada cop hi ha més consciència sobre la importància de la reutilització i el reciclatge d'una roba que tenim a l’armari i de la qual ens volem desfer, pensant que si està en bon estat, és bona idea donar-li una segona vida".






Joan Carles Montes

Des d’Humana entenem que cada cop hi ha més consciència sobre la importància de la reutilització i el reciclatge d’una roba que tenim a l’armari i de la qual ens volem desfer. I si està en bon estat, és una bona idea reutilitzar-la i donar-li una segona vida



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.