Reciclar i comprar roba de segona mà: consells per no perjudicar el medi ambient

A Sant Cugat, el primer trimestre del 2021, l'organització Humana va recollir 79 tones de tèxtil


  • Comparteix:

La indústria de la moda és la segona més perjudicial per al medi ambient després de la indústria del petroli. Cada any genera tones de residus. A Sant Cugat, el primer trimestre del 2021, l'organització Humana va recollir 79 tones de tèxtil. Aquesta indústria és molt contaminant a causa de la gran quantitat de recursos naturals que es necessiten per fabricar una peça de roba. A més, la gran majoria de producció de roba està centralitzada a l'Àsia, per la qual cosa transportar la roba fins aquí implica una petjada de carboni enorme. Què podem fer per intentar no contribuir-hi? Joan Carles Montes, responsable de comunicació de roba Humana, ho explica i dona alguns consells.

ESCOLTA-HO

  • Dipositar la roba que no es vol en contenidors de gestors autoritzats
  • Informar-se d'on prové la roba que es vol adquirir i els materials utilitzats per a la seva creació
  • Assegurar-se que la peça de roba que es vol adquirir garanteix un treball digne a qui l'ha creat
  • Comprar només la roba que sigui necessària
  • Prioritzar la qualitat de la roba per sobre de la quantitat
  • Adquirir roba de segona mà
  • Evitar la roba provinent de la indústria del fast-fashion


  • A Sant Cugat, a la Fundació Engrunes es pot adquirir roba de segona mà. Encarna González, directora Gestió de Residus i Serveis d'Engrunes, explica en declaracions a Cugat Mèdia, que hi ha poc hàbit de reutilitzar la roba. Recalca que en comparació amb altres països, que fa molt de temps que la segona mà té prestigi, a Espanya encara falta molt de camí i molta promoció. Defensa que hi ha d'haver un canvi del mercat i també de l'usuari. Destaca que, per exemple, si l'usuari no trobés la peça de roba 'tan econòmica en el mercat de primera mà', potser sí que pensaria de comprar de segona mà o comprar menys.




    Joan Carles Montes

    Nosaltres com entitat apostem per un consum responsable, apostem per comprar peces de roba que siguin de qualitat perquè duraran més i la tindrem molts anys. D'altra banda, més enllà d'aquest consum responsable, no hem de tenir prejudicis per la moda reulitzada, de segona mà.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.