Hora Bruixa i l'Assemblea LGBTI aposten pels tallers d'autodefensa feminista

Els tallers d'autodefensa feminista són una eina contra la violència masclista i lgtbifòbiques


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de les membres d'Hora Bruixa a una manifestació / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de les membres d'Hora Bruixa a una manifestació / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu feminista revolucionari Hora Bruixa i l'Assemblea LGBTI de Sant Cugat van realitzar a l'octubre dos tallers d'autodefensa feminista. Els tallers van néixer com a resposta a l'agressió que va patir un noi de Sant Cugat el darrer estiu. Els dos grups aposten per l'autodefensa feminista com una eina per aturar la violència. En els tallers, es va treballar l'autodefensa física, emocional, psicològica, però sobretot, la 'ideològica', ja que creuen que s'ha de trencar amb la idea que 'no podem defensar-nos perquè pensem que no serem capaces'.

Hora Bruixa i l'Assemblea LGBTI van destacar la necessitat de crear aliances, perquè la violència que ataca a les dones és la mateixa que ataca a les persones LGBTI, les persones migrades i racialitzades i, a les empobrides: "les aliances que fem entre totes nosaltres són imprescindibles per aturar la violència". A més, van remarcar la responsabilitat que té la societat en la lluita contra la violència: "la responsabilitat de combatre la violència patriarcal en totes les seves formes és de tota la societat."

Per altra banda, Hora Bruixa ha impulsat un grup d'autodefensa per dones que realitza diferents tallers de coneixements teòrics i pràctics.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.