'Jugar en igualtat, jugar en llibertat', una campanya per fomentar l'ús de joguines sense estereotips de gènere

Aquesta acció vol conscienciar a les famílies a comprar joguines en funció dels interessos dels infants, i no del seu sexe


  • Comparteix:

Foto d'arxiu d'una botiga de joguines /Foto: Cugat Mèdia

Foto d'arxiu d'una botiga de joguines /Foto: Cugat Mèdia

El projecte de la Coordinadora d'Afes de Sant Cugat Escoles Coeducatives i el col·lectiu feminista Hora Bruixa han llançat 'Jugar en igualtat, jugar en llibertat', una campanya per fomentar l'ús de joguines i jocs lliures d'estereotips de gènere. Aquesta acció vol conscienciar a les famílies de la 'responsabilitat que tenen cap als infants', i insten a comprar joguines en funció dels seus interessos individuals, i no del seu sexe. Així ho han expressat les entitats en un comunicat, en el qual també destaquen la importància de triar joguines que potenciïn la creativitat, el joc en equip i el valor de compartir en lloc de la individualitat o la competició. Per fer promoció de la campanya a partir d'aquest dilluns els col·lectius faran difusió a les xarxes i penjaran cartells divulgatius a les escoles públiques de Sant Cugat, comerços, biblioteques, i altres edificis municipals de la ciutat.

"Els infants, a través del joc i de les joguines, creixen i es desenvolupen, es fan grans, se socialitzen i construeixen la seva identitat", diu el comunicat. "El que busquem és lluitar en clau local contra les campanyes publicitàries que perpetuen els rols de gènere, relacionant les joguines dirigides a les nenes amb l'entorn privat, les cures i la bellesa estètica, i les joguines dirigides als nens amb la violència, la superioritat i el bel·licisme", afegeix.

Aquesta acció pretén potenciar el comerç ètic i local davant la compra a grans plataformes en línia, que "són font d'explotació laboral i que perpetuen la cadena de violència, a més de perjudicar el petit comerç de la ciutat", alerten els col·lectius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.