Les reivindicacions per a la finalització de la nova seu de La Unió arriben al consell de barri

El president de l'entitat, David Pujol, ha lamentat al consell de barri de Nucli Antic el retard en la construcció del teatre i el bar


  • Comparteix:

Imatge de la nova seu de La Unió / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

Imatge de la nova seu de La Unió / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

La nova seu social de La Unió Santcugatenca ha estat la protagonista de gran part del consell de barri de Nucli Antic, que s'ha celebrat aquest dijous a la Casa de Cultura. La presentació del nou equipament, que es va obrir als socis i al municipi a finals de juny, per part del seu president, David Pujol, era un dels punts previstos a l'acta. Una presentació que Pujol ha aprofitat per reivindicar el retard de dues de les parts 'fonamentals' del projecte: el teatre i el bar. Pujol, que ha recordat que l'any 2022 el teatre compliria 100 anys, ha lamentat els endarreriments 'injustificats' que ha patit aquest 'equipament tan necessari a la ciutat'.

En aquest sentit, el president de l'entitat ha avançat que la nova sala municipal disposarà de prop de 500 butaques i un escenari "d'última generació". Pujol també ha remarcat que fins a la inauguració del Teatre-Auditori, l'any 1993, el de La Unió era l'únic teatre de Sant Cugat i ha llançat el desig d'equilibrar, en un futur, el pes dels dos equipaments culturals.

El director de l'àmbit Cultural de l'Ajuntament, Carles Miró, ha posat èmfasi en la importància d'haver salvat l'entitat i ha avançat que "esperem" que el teatre i el bar estiguin acabats a finals de desembre de 2022 o, "com a tard", a principis de gener del 2023. Unes expectatives que Pujol ha rebut amb escepticisme.

A banda de les reivindicacions, Pujol també s'ha mostrat molt agraït amb l'Ajuntament per la gran "inversió i esforç" que ha suposat tirar endavant "un projecte de molta envergadura", i ha posat èmfasi en la importància d'haver garantit la continuïtat de l'entitat. El president del consell, el tinent d'alcaldia Pere Soler, ha proposat la celebració del pròxim consell de barri de Nucli Antic a La Unió, per gaudir en primera persona de l'equipament.

Altres temes tractats al consell
Pere Soler també ha explicat algunes novetats del barri, com el funcionament de la Zona de Baixes Emissions, la col·locació de pantalles acústiques per part de FGC per reduir el soroll dels trens al carrer de l'Andana, la instal·lació d'un panell informatiu sobre la contaminació al municipi, el llançament d'un nou butlletí informatiu de l'Ajuntament o l'estat dels projectes dels pressupostos participatius. A més, ha animat els assistents a utilitzar els nous carrils de bicis i vianants de l'Hipòdrom i a participar en les activitats de Nadal. Finalment, Soler ha refermat el compromís del govern de retirar, abans que acabi l'actual mandat, els autobusos de la plaça de Lluís Millet, així com les marquesines del carrer dels Safareigs.


David Pujol

Des de l'estiu que som a la nova entitat i hem pogut tirar endavant l'activitat de l'entitat a la nova seu, però ens trobem que el projecte no està acabat. Falten dues parts molt importants: posar en marxa el teatre i poder obrir el bar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.