Les farmàcies de Sant Cugat es queden sense test d'antígens pocs dies abans de Nadal

Des dels establiments no poden assegurar quan en tornaran a tenir


  • Comparteix:

Cartell de la farmàcia Santa Maria / Foto: Cugat Mèdia

Cartell de la farmàcia Santa Maria / Foto: Cugat Mèdia

Moltes farmàcies de Sant Cugat s'han quedat sense tests d'antígens pocs dies abans de Nadal. El gran augment de la demanda durant les últimes setmanes ha fet que els costi molt trobar proveïdors que en tinguin i no poden assegurar quan tornaran a tenir estoc.

Les reunions familiars característiques d'aquestes festes i els augments de casos de covid han generat una gran demanda d'aquestes proves ràpides. Glòria Guiu, encarregada de la farmàcia Santa Maria ha explicat en declaracions a Cugat Mèdia que divendres passat els van arribar tres-cents tests i que en dues hores "ja no en quedava cap". Afirma també que no saben amb exactitud quan en tornaran a tenir perquè les comandes de tests no arriben i estan a l'espera que arribin abans de festes "perquè la gent els vol per ara".

Cristina Culell, titular de la farmàcia Culell, també explica que "no els en queda ni un" i que insisteixen cada dia al proveïdor, però que tampoc saben quan n'arribaran. Assegura que "hi ha una ruptura d'estoc important". En la mateixa línia, Estela Rodríguez, encarregada de la farmàcia del Monestir, també afirma que la demanda "ha pujat moltíssim" i que els costa molt aconseguir-los, ja que els distribuïdors tampoc en tenen.

Moltes farmàcies s'han trobat amb la mateixa problemàtica en què les comandes no han arribat quan tocava. Vanessa Espinosa, treballadora de Farmanatur, assegura que els havia d'arribar una comanda divendres i que, en reclamar-los, els proveïdors els van dir que fins a finals de mes no arribarien. Espinosa ha explicat que "no pot assegurar que arribin a final de mes" perquè el mateix que va passar divendres pot tornar a passar.








Gloria Guiu

Divendres ens en van arribar tres-cents i en dues hores ja no ens en quedaven. La demanda ha sigut brutal. Doncs clar, no poden subministrar tots els tests que ens estan demanant. Amb exactitud que et pugui dir, ens van dir que arribarien aquest dilluns, i no han arribat, estem a l'espera, pot ser que demà arribin o d'aquí a un mes. Esperem que abans de festes arribin més, perquè la gent els vol per ara.

Cristina Culell

No ens en queda ni un. Aquesta última setmana hi ha hagut moltíssima demanda, i ara mateix no en tenim cap i realment no sabem quan en tornarem a tenir perquè hi ha una ruptura d'estoc important. Nosaltres anem insistint cada dia i demanant, però no sabem el dia que arribaran.

Estela Rodríguez

Des de fa dues setmanes ens estan demanant molts tests d'antígens i ara mateix estem sense estoc, però perquè ens està costant molt d'aconseguir-los. La distribució tampoc en tenen. Ens està costant moltíssim, pensa que truquem a molts distribuïdors per veure com està el tema, però no n'hi ha.

Vanessa Espinosa

Ens vam quedar sense cap a dilluns dimarts, havíem fet una comanda i en teoria ens hauria d'haver arribat divendres i dilluns quan no va arribar, vam reclamar i la sorpresa va ser que ens van dir que aquesta comanda fins a finals de mes no en tindrem. Tampoc puc assegurar que a finals de mes no torni a passar això, no ho sabem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.