L'aparcament de davant el CAP, pendent del seu destí sis mesos després del tancament

Els propietaris demanen una compensació a l'Ajuntament pels més de 20 anys d'explotació


  • Comparteix:

Imatge de l'aparcament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'aparcament / Foto: Cugat Mèdia

Els propietaris del solar on s'ubicava l'aparcament de davant el CAP de La Mina estan a l'espera d'arribar a un acord per compensar tots els anys d'explotació de l'espai per part de l'Ajuntament. L'aparcament va quedar tancat ara fa sis mesos, fet que part de la propietat va entendre com un trencament dels acords adquirits en el passat. Ara, i després de reunir-se amb l'Ajuntament, esperen que es pugui arribar a una solució abans no siguin necessàries accions legals.

L'advocat Josep Llauradó, que representa una tercera part dels propietaris, ha explicat a Cugat Mèdia que fins ara s'havia cedit el terreny -qualificat com a zona verda- a l'Ajuntament a canvi d'una indemnització pel temps en què el consistori n'ha fet ús com a aparcament, així com una permuta amb un altre solar on s'havia de construir habitatge.

Es tracta del terreny situat al carrer de l'Abat Armengol -propietat municipal-, on Promusa havia de construir-hi habitatges. Una part d'aquests era per als propietaris del solar de l'aparcament i l'altra de promoció pública, en virtut d'un conveni de reparcel·lació, segons ha concretat l'advocat. Amb la mateixa operació, el solar utilitzat com a aparcament passava a mans municipals.

Amb l'entrada del nou equip de govern, s'atura aquest acord, sense que els propietaris hagin obtingut cap compensació aquests anys i sense que s'hagi comunicat quina és la intenció del consistori: si mantenir el conveni amb Promusa o si plantejar una altra opció. Així ho defensa, Llauradó, qui reclama per als seus representants que es respectin els acords o es pacti una indemnització.

L'Ajuntament no ha explicat encara quina és la situació actual del cas, a preguntes de Cugat Mèdia. En el moment del tancament de l'espai, però, el juliol passat, el govern va informar que s'havia retornat l'ús de l'espai, cedit des del 2002, a petició de la propietat perquè no s'havia fet aquesta reparcel·lació, per a la qual existeix un conveni amb Promusa des del 2013. El consistori també va expressar la seva intenció de mantenir les converses amb els propietaris per trobar una solució i aconseguir que aquests terrenys passin a ser definitivament municipals.

De fet, i segons ha concretat Llauradó, l'Ajuntament s'ha compromès a plantejar una solució abans de dos mesos. Es dona la circumstància que actualment aquest espai està qualificat com a zona verda, i que possiblement per mantenir l'activitat com a zona d'aparcament caldria fer modificacions.

En tot cas, l'advocat s'ha mostrat confiat, després de la darrera reunió, que es podrà arribar a un acord i evitar així la via judicial.






Josep Llauradó

Va haver el canvi de govern i el nou cap va entendre que allò no era correcte i que les valoracions eren exagerades. Van aturar-ho.

Josep Llauradó

Alguns propietaris van fer aquesta cessió anticipada i altres no, però van permetre fer-ho amb la promesa que serien compensats. Aquesta compensació no ha arribat en tots aquests anys.

Josep Llauradó

Aquella activitat no es podia fer perquè era zona verda. Una part sí, però la resta no. Per compensar la zona verda, precisament, es donava l'altre terreny, que segueix a nom de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.