Sant Cugat supera el pic de la sisena onada de Covid-19

El nombre de contagis diaris remet i el risc de rebrot desaccelera


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig

Imatge d'arxiu / Foto: Lali Puig

La corba de la sisena onada de Covid-19 comença a baixar a Sant Cugat. El nombre de contagis diaris i el risc de rebrot han disminuït, fet que demostra que ja s'ha superat el pic i la desacceleració s'accentua. De fet, la meitat dels contagis de tota la pandèmia s'ha produït durant aquesta darrera onada, amb la qual el 32% de la població de Sant Cugat ja ha passat la Covid-19. Així, el municipi ha passat de xifres rècord amb gairebé un miler de contagis diaris als 281 de les darreres 24 hores. El risc de rebrot, que havia assolit màxims de 9.384 punts, ja se situa per sota els 5.000 (4.736) i la velocitat de reproducció (Rt) es manté per sota de l'1 (0,66). Salut ha notificat tres noves morts per coronavirus a Sant Cugat.

La millora en la incidència es fa especialment evident en el nombre de contagis. La ciutat ha recuperat els nivells de finals d'any i principis de gener, amb l'inici de la sisena onada, i a poc a poc ja no registra les xifres rècord que la variant òmicron ha deixat a la ciutat.



En aquest gràfic es pot apreciar quin va ser l'efecte de la cinquena onada al juliol provocada per la variant delta, que era més contagiosa que el coronavirus inicial, comparada amb la sisena onada actual amb la variant òmicron.

Les barres grogues indiquen el nombre de contagis acumulat des de l'abril passat, mentre la línia blava indica la diferència de contagis d'una setmana a l'altra.

Aquesta desacceleració també s'aprecia en el risc de rebrot, que ja ha començat a retrocedir i se situa a nivells de principis de gener.



L'impacte de la variant òmicron ha generat xifres d'incidència mai no vistes a Sant Cugat durant tota la pandèmia. Més del 50% del total de contagis s'han registrat durant aquesta 6a onada. És a dir, dels més de 30.000 casos al municipi, 16.000 han estat des del Nadal passat. Això ha provocat que el 32% de la població de Sant Cugat - de 94.012 habitants- hagi passat ja la Covid-19.

Les dades de Sant Cugat, del Vallès Occidental i de Catalunya:
Sant Cugat
Rt: 0,66
Risc de rebrot: 4.736
Contagis: 30.276
Pacients ingressats: 11

Vallès Occidental
Rt: 0,68
Risc de rebrot: 4.265
Contagis: 279.663
Pacients ingressats: 386

Catalunya
Rt: 0,72
Risc de rebrot: 3.802
Contagis: 2.242.537
Pacients ingressats: 2.907



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.