Una vintena de persones caminen per l'antic recorregut del Tramvia Blau amb el Club Muntanyenc Sant Cugat

La passejada ha començat a Vallvidrera i ha comptat amb les explicacions d'Alfredo Arechavala com a guia


  • Comparteix:

El Club Muntanyenc Sant Cugat ha organitzat aquest diumenge al matí una caminada per fer l'antic recorregut del Tramvia Blau. Prop d'una vintena de persones s'han trobat de bon matí a la plaça de la Vila, i des d'aquí han anat a buscar un tren que els ha dut a Vallvidrera. És allà on s'ha afegit algun caminador més i ha començat la passejada, que amb un recorregut d'uns cinc quilòmetres ha fet cap a la plaça Kennedy de Barcelona. L'itinerari s'ha acompanyat de les explicacions d'Alfredo Arechavala com a guia.

Arechavala ha comentat que el del Tramvia Blau és d'un recorregut històric: "Començava a la plaça Kennedy de Barcelona, pujava per l'avinguda del Tibidabo fins a la plaça del doctor Andreu, i després el tramvia seguia fins a Vallvidrera. Nosaltres ho fem al revés: començant per Vallvidrera i seguint fins a la plaça Kennedy". El guia ha convidat a observar les edificacions a què va donar origen aquesta via, ja que ha assegurat que "reflecteix el moviment social i econòmic del segle XIX que afectava Barcelona a la revolució industrial. A més, veiem l'arquitectura modernista de l'avinguda del Tibidabo i tot un seguit d'edificis i història que es va desenvolupar al voltant d'aquesta via". Per ell, per tant, no es tractava només de caminar: "Més o menys deuen ser cinc quilòmetres, perquè fas molt recorregut amb les corbes, però no és massa. Avui es tracta més que res de contemplar, veure i pensar com es va desenvolupar aquesta Barcelona", ha conclòs.




Alfredo Arechavala

Més o menys deuen ser cinc quilòmetres, perquè fas molt recorregut amb les corbes, però no és massa. Avui es tracta més que res de contemplar, veure i pensar com es va desenvolupar aquesta Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.