L'inici del curs escolar 2022-2023 s'avança al 5 de setembre

El nou calendari preveu jornada intensiva al setembre, un dia més de vacances al Nadal i 4 de lliure elecció


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'inici del curs 2022-2023 s'avança una setmana i començarà el 5 de setembre per a Infantil i Primària, i el 7 de setembre per a l'ESO, Batxillerat i cicles formatius. És una de les novetats del curs vinent, que aquest dijous han presentat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. De fet, el nou calendari s'aplicarà a partir del curs vinent i respon a criteris pedagògics i de concil·liació familiar i professional. A partir del curs 2022-2023, es realitzaran les mateixes hores lectives com fins ara, però amb jornada intensiva durant el setembre, un dia més de vacances de Nadal (el trimestre acabarà el 21 de desembre) i un més de lliure elecció (passen de tres a quatre). Les classes finalitzaran en la dates habituals, el 22 de juny per a Infantil i Primària i el 20 per a la resta d'etapes.

Així, durant la jornada intensiva, l'horari lectiu serà de 9 h a 13 h, però el servei de menjador tindrà el funcionament habitual. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit que més enllà de les 15.30 hores seran els centres els que hauran d'organitzar l'activitat de lleure, com fan al juny, i fins a les 16.30 h els alumnes podran estar a l'escola amb activitats gratuïtes. Cal tenir en compte però que els instituts no faran jornada intensiva al setembre sinó que el seu horari habitual.

A més, el departament d'Educació avançarà un mes els nomenaments de la plantilla estructural, que es faran al juny.

Catalunya és un dels territoris europeus on el curs començava més tard.

El president ha aprofitat la presentació per lloar la feina i l'esforç dels docents, el personal d'administració, les famílies i els alumnes per fer front a l'impacte de la pandèmia als centres educatius.

Els canvis en el calendari escolar no afecten les presincripcions ni el procés de matriculació. Les preinscripcions comencen el 7 de març per a Educació Infantil i Primària, i el 9 de març per a l'ESO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.