Francesc Codonyés: 'Vam treure la ubicació d'El Cau Amic perquè llançaven gossos per sobre la tanca'

Cugat Mèdia entra a la protectora animal per conèixer quin és el dia a dia dels voluntaris que tenen cura dels animals


  • Comparteix:

La ubicació d'El Cau Amic és secreta des de fa un temps. Els responsables de la protectora animal van decidir treure qualsevol cartell que indiqués com arribar-hi perquè, sovint, es trobaven que la gent deixava gossos lligats a la reixa d'entrada o, fins i tot, els arribaven a llençar per sobre la tanca. Tot i aquestes mesures, el responsable Francesc Codonyés, assegura que 'de tant en tant encara es troben alguna sorpresa'. El Cau Amic ha obert les seves portes a Cugat Mèdia per explicar i ensenyar com és el seu dia a dia i quin és el procés per adoptar. Allà, ara hi ha uns 30 gossos esperant a la seva nova família.

El Cau Amic és una Associació Protectora d'Animals des de l'1 de març de 1996. En aquests més de 25 anys de trajectòria, han treballat sempre de manera voluntària i altruista per donar auxili i acollida temporal a animals de companyia abandonats o perduts. Un dels responsables de la protectora, Francesc Codonyés, assegura que cada any els entren uns 50 gossos, s'adopten prop de 40 i uns tres o quatre moren per malaltia o perquè són vells.

Pel que fa a les despeses d'El Cau Amic, la gran majoria de les quals són de veterinari, es cobreixen gràcies a les ajudes ciutadanes. Codonyés explica les diverses maneres d'ajudar: donacions econòmiques o de material a punts concrets, apuntar-se al seu Teaming amb una donació mensual d'un euro, ser casa d'acollida per als gossos més grans i, evidentment, adoptar. L'associació també rep ajudes anuals de l'Ajuntament de Sant Cugat i de l'EMD de Valldoreix.

La tasca d'El Cau Amic tampoc seria possible sense la col·laboració de prop d'una trentena de voluntaris que ajuden, sobretot, passejant els gossos. Fa gairebé tres anys, quan el gos del Manu va morir, ell va decidir fer-se voluntari perquè volia continuar a prop d'aquests animals. El motiu principal va ser per "aportar" alguna cosa a El Cau Amic. "Al final, però, m'aporten més ells a mi, que jo a ells", conclou.




Francesc Codonyés

No volem dir mai on és ni hi ha cap cartell que anunciï on estem perquè moltes vegades ens trobàvem que la gent ens tirava gossos per sobre la tanca o els lligaven amb una corretja a la porta. Vam decidir treure tota la cartelleria, així i tot, de tant en tant ens trobem alguna sorpresa.

Manu

Em vaig fer voluntari quan va morir el meu gos i volia seguir tenint contacte amb els gossos. Em vaig fer voluntari per aportar jo a El Cau Amic, però al final m'aporten més ells a mi, que jo a ells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.