La Paideia reobre les portes amb nous propietaris dos mesos després de l'esfondrament del sostre

Els nous responsables encaren aquesta nova etapa amb "il·lusió" i amb l'objectiu de crear una comunitat de lectors a Sant Cugat


  • Comparteix:

Entrada de la llibreria Paideia, al carrer de Santa Maria de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Entrada de la llibreria Paideia, al carrer de Santa Maria de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El carrer de Santa Maria recupera la seva llibreria amb la reobertura de la Paideia. El local ha estat tancat durant dos mesos per l'esfondrament d'una part del sostre de la recepció. Els nous propietaris de la llibreria, Laura Moré i Sergi Martí, agafen el relleu del negoci després de la jubilació de Neus Ribatallada i Adela Nogueira. La idea és mantenir la mateixa filosofia que la Paideia ha prescrit durant els seus més de 50 anys: 'recomanar molt, acollir a la gent i que sigui un punt de trobada per parlar de llibres', explica Moré.

Els nous propietaris de la Paideia són "llibreters d'ofici des de fa molts anys", com afirma a Cugat Mèdia Laura Moré. Emprenen aquesta nova etapa amb molta il·lusió perquè consideren que "la Paideia és una institució per a la ciutat". L'objectiu és convertir-se en "una casa de cultura i un centre neuràlgic de la ciutat". La llibreria ha reobert aquest dimarts amb la "il·lusió de rebre la gent, recomanar, crear tertúlies diàries i una comunitat de lectors a Sant Cugat".

En el moment en què les antigues propietàries, Neus Ribatallada i Adela Nogueira, es van jubilar i van traspassar el negoci a Martí i Moré, el sostre de l'entrada va cedir. Per aquesta raó, els nous propietaris no han pogut obrir les portes fins ara. "L'incident de l'esfondrament del sostre va suposar una parada d'un dia per l'altre, que no esperàvem ni desitjàvem", assegura la propietària. Aquests dos primers mesos d'aturada des que van agafar el relleu "han estat dies durs", per això, "el projecte el sentim més nostre que mai perquè l'hem patit", conclou Moré.







Laura Moré

La idea era mantenir la mateixa filosofia que l'Adela i la Neus han prescrit durant tots aquests anys. Que és la de recomanar molt, d'acollir a la gent, de que sigui més que un lloc on comprar llibres, sinó que sigui un punt de trobada on es pugui parlar de llibres, de literatura, de cultura en general. Ser una casa de cultura i un centre neuràlgic de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.