El Mobile World Congress, una finestra perquè les petites empreses es donin a conèixer al món

Dues empreses vinculades amb Sant Cugat expliquen a Cugat Mèdia la seva experiència a la fira


  • Comparteix:

El Mobile World Congress (MWC) ofereix a les companyies tecnològiques, especialment a les petites, un aparador per atraure inversors i clients. El recinte Gran Via de Fira de Barcelona, a L'Hospitalet, acull durant aquesta setmana la fira, on es posa sobre la taula l'avantguarda del sector i on els negocis i les aliances esdevenen oportunitats. 'Per a nosaltres és una finestra important per donar-nos a conèixer no només a Espanya, també internacionalment', ha explicat el cap de marketing de la companyia santcugatenca MyPlay, Alessando Planamente. Un punt de vista compartit pel cofundador de Aldoratech, el santcugatenc Francesc Viaplana, que confia en poder implementar la tecnologia que presenta la seva empresa a altres països.

MyPlay és un un projecte d'intel·ligència artificial que permet fer retransmissions audiovisuals d'esdeveniments esportius sense necessitat d'un tècnic de càmera. La iniciativa va néixer el 2019 i està establerta al Sant Cugat Trade Center. Enguany, de la mà de l'agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat (ACCIÓ), MyPlay ha disposat d'un estand al pavelló 4 Years From Now (4YFN), destinada als projectes que tot just comencen a caminar. El responsable de marketing de la companyia, Alessandro Planamente, confia que tenir presència al MWC serveixi per tenir més visibilitat "tant per a les federacions com per als governs, per retransmetre lligues no professionals".

Fa dos anys va néixer a Sant Cugat Aldoratech, un projecte de drons per transportar paquets lleugers, enfocat en donar servei tant a àrees rurals com urbanes. Els creadors d'aquest projecte pensen en facilitar el lliurament de productes de necessitat, com menjar o medicaments, tot plegat reduint tant les despeses com els terminis d'entrega. Els drons que utilitzen, a més, són elèctrics i fets amb materials reciclats. Exposar-se a l'aparador del 4YFN "permet fer contactes i aconseguir clients", ha explicat a Cugat Mèdia un dels fundadors de Aldoratech, el santcugatenc Francesc Viaplana. Aquesta iniciativa, actualment, es troba establerta a Lleida.

Les portes del MWC han obert aquest dilluns dos anys després que la Covid-19 obligués a canviar els plans dels organitzadors. Fins al dijous, el congrés de telefonia mòbil més gran del món acull 1.500 empreses expositores i preveu acollir més de 40.000 assistents de més de 150 països. El congrés ocupa set pavellons de la Fira de Gran Via i compta amb 1.000 ponents i el 95% seran presencials. Els organitzadors del saló preveuen un impacte econòmic de 240 milions d'euros atribuïble a la celebració del MWC.




Alessandro Planamente

Per a nosaltres és una finestra important per donar-nos a conèixer no només a Espanya, també internacionalment. Això ens dona visibilitat tant per a les federacions com per als governs, per retransmetre lligues no professionals.

Albert Viaplana

Ens permet fer contactes i clients. Ens visita gent interessada en la nostra tecnologia, també per poder implementar-la a altres països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.